ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Σαβόρε με πετιμέζιRead more +31 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Σαβόρε με πετιμέζι

Συνταγή για Σαβόρε με πετιμέζι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό γοπίτσες ή μαριδάκι • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι • 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνι Για τη σάλτσα: • 3 κουταλιές ελαιόλαδο • 3 δόντια σκόρδου ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές αλεύρι • 1/4 φλιτζανιού ξίδι • 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 φλιτζάνι νερό •
Read more +09 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μακαρόνια σκιουφικτά με σαλάμι σαλσίτσι και τυρί κατμέρι

500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά 1 κουταλιά βούτυρο λίγο ελαιόλαδο 3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γραμμ. Τηνιακό σαλάμι σαλτσίσι σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»

Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα» Συνταγή για Πατατόπιτα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 2 1/2 κιλά πατάτες • 2 κουταλιές βούτυρο • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί) • 1 κουταλιά ρίγανη • 1/2 φλιτζάνι γάλα • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο •
Read more +03 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Λιθρίνι βραστό με πατάτες και καρότα

Υλικά 1 Λυθρίνι περίπου 600-700γρ 2 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι ½ ποτήρι κρασί λευκό 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο ½ λίτρο νερό 2 κλωνάρια σέλινο 2 καρότα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες μισοβρασμένες και από πάνω βάζουμε το ψάρι κομμένο σε δυό φιλέτα. Κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο, ρίχνουμε
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο

Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
ΨαράκιαRead more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψαράκια

Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Ψαράκια Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι
Παξιμάδια ΤήνουRead more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Παξιμάδια Τήνου

Συνταγή για Παξιμάδια Τήνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο • 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) •
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αγκιναρόρυζο

Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αμπελοφάσουλα (λιβιά)

Συνταγή για Αμπελοφάσουλα (λιβιά) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό αμπελοφάσουλα (“λιβιά”) • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη • 1 δόση σάλτσα για μακαρόνια κόκκιvη • 4 κουταλιές βούτυρο • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους, τραβώντας τα κατά μήκος, για να φύγουν οι κλωστές τους. Τα βράζουμε με αλάτι, προσέχοντας να
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +30 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Καλαμάρια γεμιστά

Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 11/2 κιλό καλαμάρια • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ρύζι • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές κάππαρη • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο •1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το κεφάλι και
Read more +13 Ιανουαρίου 2021 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα κρασί και κανέλα

Μοσχάρι στιφάδο Υλικά 1 κιλό μοσχάρι χτένι η ελιά η ποντίκι 2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 2 φύλλα δάφνης 2 ποτήρια κόκκινο κρασί 2 σκελίδες σκόρδο 1 ξυλαράκι κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο μπαχάρι 1 συσκευασία ντομάτα πουμαρό 2 κούπες ελαιόλαδο αλατοπίπερο Εκτέλεση Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα και το αφήνουμε

ΝΕΑ

Art-design-recycleRead more +29 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Άκου τον ντόπιο

Denou, Art-design-recycle

Art-design-recycle Ενας χώρος που λειτουργεί στην Τήνο, από τον Ιούλιο του 2013, σαν γκαλερί, κυρίως νέων, επιλεγμένων καλλιτεχνών, από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, μαρμαρογλυπτική κλπ). Παρουσιάζει δημιουργίες σύγχρονου design και κοσμημάτων με απρόσμενα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αναλαμβάνει την ανανέωση – μεταμόρφωση παλιών επίπλων και αντικειμένων, δίνοντάς τους μιά φρέσκια εικόνα ή
Read more +07 Αυγούστου 2016 By Nikos Saltamanikas in Άκου τον ντόπιο

Namaste handmade concept

Namaste handmade concept «Με λένε Namaste. Ήρθα σε αυτό τον τόπο γιατί με γεμίζει γαλήνη και δημιουργική ενέργεια. Προσπάθησα να δημιουργηθώ από φυσικά  υλικά  και νομίζω ότι τα κατάφερα. Εγώ και εσύ  βρισκόμαστε σε συνεχή ροή, έτσι λοιπόν βοήθησε με να γίνω καλύτερη σε αυτή τη πορεία μου στον κόσμο της μόδας και του κοσμήματος».
Ταξίδι στη γεύσηRead more +30 Νοεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Γαστρονομία

Ταξίδι στη γεύση

Ταξίδι στη γεύση Τοπικά προϊόντα της Τήνου Το νησί των Κυκλάδων που φημίζεται για την αξιόλογη και πλούσια τοπική παραγωγή αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν ντόπιους γευστικούς «θησαυρούς». Νησί με γαστρονομική ταυτότητα «Ένα πιάτο ζεστό ή κρύο. Μία μπουκιά, μικρή ή μεγάλη. Η γεύση. Το φαγητό, ένας από τους βασικότερους και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας
TOP