Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΣυνταγή για Παξιμάδια Τήνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο • 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) •
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΣυνταγή για Μαραθοτηγανίτες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 1 μεγάλο κρεμμύδι • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια • 1 ματσάκι μάραθο • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάvισμα • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα αναμειγνύουμε με αλεύρι, και προσθέτουμε νερό έως ότου γίνει ένας
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΣυνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Read more +03 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΥλικά 1 Λυθρίνι περίπου 600-700γρ 2 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι ½ ποτήρι κρασί λευκό 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο ½ λίτρο νερό 2 κλωνάρια σέλινο 2 καρότα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες μισοβρασμένες και από πάνω βάζουμε το ψάρι κομμένο σε δυό φιλέτα. Κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο, ρίχνουμε
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΣυνταγή για Κουνέλι ριγανάτο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κουνέλι • 1 φλιτζάνι ξίδι • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φύλλα δάφνης • 1 κρεμμύδι ξερό • χυμό 1 λεμονιού • ρίγανη • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια τουκουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι
Read more +20 Νοεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΥλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε καθαρίσει, στο ελαιόλαδο χωρίς να ανακατεύουμε
Read more +13 Ιανουαρίου 2021 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΜοσχάρι στιφάδο Υλικά 1 κιλό μοσχάρι χτένι η ελιά η ποντίκι 2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 2 φύλλα δάφνης 2 ποτήρια κόκκινο κρασί 2 σκελίδες σκόρδο 1 ξυλαράκι κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο μπαχάρι 1 συσκευασία ντομάτα πουμαρό 2 κούπες ελαιόλαδο αλατοπίπερο Εκτέλεση Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα και το αφήνουμε
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΣυνταγή για Αγκινάρες πανέ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ • 10 αγκινάρες • χυμό 2 λεμονιών • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη • 2 αβγά χτυπημένα • 1 φλιτζάνι αλεύρι • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε μία μία τις αγκινάρες και τις περνάμε από το χυμό των λεμονιών, για να μη μαυρίσουν.
Read more +01 Φεβρουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΟρισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε.Γαύρος μαριναρισμένος Ακούγεται υπέροχο. Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.
Read more +23 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΟρισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςMία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Ψαράκια Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in ΣυνταγέςΣυνταγή για Καλαμάρια γεμιστά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 11/2 κιλό καλαμάρια • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ρύζι • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές κάππαρη • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο •1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το κεφάλι και