ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +30 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή
Γαύρος μαριναρισμένοςRead more +01 Φεβρουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαύρος μαριναρισμένος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε.Γαύρος μαριναρισμένος Ακούγεται υπέροχο. Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»

Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα» Συνταγή για Πατατόπιτα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 2 1/2 κιλά πατάτες • 2 κουταλιές βούτυρο • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί) • 1 κουταλιά ρίγανη • 1/2 φλιτζάνι γάλα • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο •
Read more +09 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μακαρόνια σκιουφικτά με σαλάμι σαλσίτσι και τυρί κατμέρι

500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά 1 κουταλιά βούτυρο λίγο ελαιόλαδο 3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γραμμ. Τηνιακό σαλάμι σαλτσίσι σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Κουνέλι ριγανάτο

Συνταγή για Κουνέλι ριγανάτο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κουνέλι • 1 φλιτζάνι ξίδι • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φύλλα δάφνης • 1 κρεμμύδι ξερό • χυμό 1 λεμονιού • ρίγανη • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια τουκουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι
Χταπόδι κρασάτοRead more +23 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο

Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Read more +13 Νοεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κόκκινο κρασί

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου ή μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή λευκό κρασί Λίγα φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή πελτέ Σκόρδο (προαιρετικά) ¼ της κούπας νερό Αλάτι Πιπέρι Λίγοι κόκκοι πιπέρι Λίγοι κόκκοι μπαχάρι Διαδικασία Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά
Read more +20 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Φιλέτο μπαρμπούνι ψητό στο τηγάνι με χόρτα

ΥΛΙΚΑ: 6 Μπαρμπούνια ½ κιλ. Χόρτα Ελαιόλαδο 2 Λεμόνια Αλάτι Πιπέρι Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά με ξύδι και νερό και βράζουμε τα χόρτα, κρατάμε το ζουμί από το βράσιμο για να το πιούμε με λίγο λεμόνι. Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια, χαράζουμε με το μαχαίρι το δέρμα τους, έτσι ώστε να μην διπλώσουν στο ψήσιμο. Σε
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +20 Ιανουαρίου 2021 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υλικά Για την Μαιντανοσαλάτα 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 κουτ. γλυκ. κάππαρη 1 φλιτζ. κουκουνάρι 1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί Αλάτι και πιπέρι, Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό,
Παξιμάδια ΤήνουRead more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Παξιμάδια Τήνου

Συνταγή για Παξιμάδια Τήνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο • 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) •
Read more +20 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Σκάρος ψητός στα κάρβουνα

4 σκάροι των 250 γρ. – 300 γρ. Ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια Αλάτι Πιπέρι Ανάβουμε τα κάρβουνα και φήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Αλατοπιπερώνουμε και τους λαδώνουμε καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους σκάρους. Ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά

ΝΕΑ

Αγγελίνα ΓιαννοπούλουRead more +10 Ιουνίου 2013 By Tinos About in Άκου τον ντόπιο

Αγγελίνα Γιαννοπούλου: “Νεανικό επιχειρείν”

Η Αγγελίνα Γιαννοπούλου επένδυσε κυριολεκτικά και μεταφορικά σε Θέα Θάλασσα, με σκοπό να προσφέρει αυθεντική, τηνιακή φιλοξενία. Έχοντας το χάρισμα της επικοινωνίας, όρεξη για δουλειά και ανοιχτούς ορίζοντες, η Αγγελίνα Γιαννοπούλου βρέθηκε στην «υπηρεσία» του τουρισμού. Η νεαρή οικοδέσποινα των studios Θέα Θάλασσα, απολύτως συνειδητοποιημένη, έκανε επάγγελμα αυτό που την γέμιζε ως άνθρωπο, την επαφή
Read more +10 Ιουνίου 2013 By Tinos About in Άκου τον ντόπιο

Γιώργος Κρητικός: “Νυχτερινό «σχολείο»”

Η φιγούρα που «κρύβεται» πίσω από τα clubs Sivylla και Blaze, Γιώργος Κρητικός, μας μιλά για τη νυχτερινή ζωή στο νησί. Ο ιδιοκτήτης των clubs Blaze και Sivylla, Γιώργος Κρητικός, γνωρίζει τη νυχτερινή ζωή της Τήνου πολύ καλά, για να μπορεί να την κρίνει ως εξαιρετική. «Όσοι έρχονται στο νησί και για διασκέδαση, έχουν στη
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +30 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή
TOP