Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Συνταγές
  • Σαβόρε με πετιμέζι
 

Σαβόρε με πετιμέζι

Σαβόρε με πετιμέζι

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 / Δημοσιεύθηκε Συνταγές
Σαβόρε με πετιμέζι

Συνταγή για Σαβόρε με πετιμέζι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
• 1 κιλό γοπίτσες ή μαριδάκι • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι • 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο • 3 δόντια σκόρδου ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές αλεύρι
• 1/4 φλιτζανιού ξίδι • 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 φλιτζάνι νερό • 1 κουταλάκι
ζάχαρη • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε, και τα αφήνουμε για λίγο στο αλάτι. Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν, κι έπειτα τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Τα βάζουμε σε πιατέλα ρηχή. Ροδίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το πετιμέζι, το ξίδι, το νερό και τη ζάχαρη, και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται, για να πετύχουμε μια ρευστή σάλτσα και διορθώνουμε τη γεύση της ώστε να είναι γλυκόξινη. Έτσι όπως είναι ζεστή περιχύνουμε τα ψάρια. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Προσθέτουμε ένα κλαδί δεντρολίβανο, και αφαιρούμε το πετιμέζι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ψάρια καλυμμένα με τη σάλτσα αυτή μπορούσαν να διατηρηθούν αναλλοίωτα σε εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία κι έτσι οι αγρότες ή οι ψαράδες τα έπαιρναν μαζί τους όταν έκαναν 2-3 μέρες να επιστρέψουν στο σπίτι.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές Σαβόρε με πετιμέζι

Περισσότερα Νέα

Παξιμάδια Τήνου
Παξιμάδια Τήνου
Καλαμάρια γεμιστά
Χταπόδι κρασάτο
Χταπόδι κρασάτο

Πρόσφατα Άρθρα

  • Το Σπίτι του Γιαννούλη Xαλεπά…

    Ζωή σαν μυθιστόρημα. Ο Van Gogh της ΕλλάδαςR...
  • anarixisi tinos

    Αναρρίχηση στην Τήνο

    Το Climb Exombourgo αποκαλύπτει τα μυστικά της ...
  • Σπίτι στην Τήνο

    Ένα παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο, που χτίστηκε α...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Δύο πέτρινες κατοικίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να...
  • Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Μεγαλόχαρη Τήνου Πως ανακαλύφτηκε η θαυματουργή...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ