
Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα
ένα κρεμμύδι
Χυμός ένα λεμόνι
60γρ ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Λίγους σπόρους κάρδαμο
Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο νερό. Τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να τρώγονται ευχάριστα. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Καθαρίζουμε το ψάρι και το κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος μεγάλης ελιάς. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο και ρίχνουμε μέσα το ψάρι για 20 περίπου λεπτά. Σε ένα πιάτο στρώνουμε τα χόρτα, από πάνω το ψαρί, βάζουμε από πάνω μερικούς σπόρους κόλιανδρο και σερβίρουμε.