ΥΛΙΚΑ:
6 Μπαρμπούνια
½ κιλ. Χόρτα
Ελαιόλαδο
2 Λεμόνια
Αλάτι Πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά με ξύδι και νερό και βράζουμε τα χόρτα, κρατάμε το ζουμί από το βράσιμο για να το πιούμε με λίγο λεμόνι.
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια, χαράζουμε με το μαχαίρι το δέρμα τους, έτσι ώστε να μην διπλώσουν στο ψήσιμο. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε τα φιλέτα με το δέρμα να ακουμπά στο τηγάνι. Μόλις αρχίζει να σπρίζει το ψάρι από την επάνω μεριά είναι έτοιμα τα φιλέτα μας, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, σερβίρουμε με τα βρασμένα χόρτα και λεμόνι.