Η Τήνος μέσα από τα μάτια της

Μια σπάνια συλλογή- μια ξεχωριστή συγγραφέας Η ανθρώπινη φυλή ξεχωρίζει για την περιέργειά της. Αναζητά τη γνώση όχι μόνο για να ικανοποιήσει πρακτικές ανάγκες, αλλά και ως αυτοσκοπό. Μπορούμε να αναφέρουμε πολλούς σημαντικούς  σταθμούς σε αυτή την αναζήτηση: τη γλώσσα, την εφεύρεση της γραφής, της χαρακτικής και της τυπογραφίας, καθώς και την εξέλιξη της ναυπηγικής και της

Αγία Θάλασσα

Μία θάλασσα αναμνήσεων Ένα ταξίδι από την Αθήνα στο Πάνορμο και μια αφηγηματική ιστορία από το χθες στο σήμερα μέσα από τα μάτια και την καρδιά του Νικόλα Σαλταμανίκα. Σίγουρα κάτι έχουν να πουν αυτοί που έδειξαν το τι σημαίνει πραγματικά Παραδοσιακή Νησιωτική Γαστρονομία. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η Μάρη και ο Άγης και

ΙΕΚ PRAXIS παρουσίαση στο TINOS ABOUT

Στη Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS οι καθημερινοί καθηγητές είναι όλοι οι Βραβευμένοι Chefs! Το PRAXIS είναι η Σχολή Επισιτισμού που διαφέρει. Οι βραβευμένοι Chefs δεν είναι απλά ονόματα δίπλα στον τίτλο της σχολής ή επισκέπτες για ένα δύο σεμινάρια. Είναι αυτοί που καθημερινά διδάσκουν και δίνουν την ψυχή τους και τις γνώσεις τους στα Τμήματα Μαγειρικής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΕΚ PRAXIS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TINOS ABOUT Η Γενική Διευθύντρια και ο Διευθυντής Σπουδών του ΙΕΚ PRAXIS είναι εδώ και 13 χρόνια καλοκαιρινοί κάτοικοι της Τήνου. Η Μαρία Χαϊνά και ο Περικλής Τζοβλάς ήρθαν για πρώτη φορά στο νησί το 2006 και από τότε το ερωτεύτηκαν. Διατηρούν το σπίτι τους στο Λαούτι και βρίσκονται στην Τήνο κάθε καλοκαίρι, Χριστούγεννα
«Από το τοπίο στο περιβάλλον: η Τήνος στη ζωγραφική του Νίκου Λύτρα» Διάλεξη της Γλαύκης Γκότση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας   Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, οργανώνει διάλεξη της Γλαύκης Γκότση, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, με τίτλο «Από το τοπίο στο περιβάλλον: η Τήνος στη ζωγραφική του Νίκου
Μια νέα δυνατή συνεργασία στον χώρο της εκπαίδευσης Μαγειρικής: Ο chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος θα διδάσκει αποκλειστικά στο ΙΕΚ PRAXIS Από τον Σεπτέμβριο, ο γνωστός κριτής του Master Chef και Executive Chef των εστιατορίων Feedέλ, θα καθοδηγεί τους σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS σε νέες γαστρονομικές τεχνικές που θα απογειώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Από την Τήνο στα πέρατα του κόσμου

να αποδώσουν το αιώνιο και το εφήμερο μέσα από μία φιάλη κρασιού Εμάς μας ενδιαφέρει να εκφράσουμε όσο καλύτερα γίνεται το terroir κάνοντας την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση Είμαστε εδώ για να σεβαστούμε τον τόπο και τον αμπελώνα και να αναδείξουμε αυτό που έχει να μας προσφέρει Σε ένα σημείο συγκλονιστικής, φυσικής ομορφιάς με διάσπαρτους, γρανιτικούς βράχους που
Περιστεριώνες, έργα τέχνης του νησιού. Κάποτε στην  Αθήνα ζούσε ο Μάνθος Πρελορέντζος, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να γυρίσει στον τόπο από τον οποίο καταγόταν, στην πανέμορφη Τήνο. Παρόλου που είχε σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός, η επιστροφή του στο νησί του έδωσε το θάρρος που χρειαζόταν για να ακολουθήσει αυτό που πραγματικά αγαπούσε και έγινε δάσκαλος του Ταεκβοντό. Έκανε ένα
Τετάρτη 31 Ιουλίου (ώρα 20:00) Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Οίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ), εγκαινιάζει την Τετάρτη 3μ1 Ιουλίου (ώρα 20:00) την έκθεση «Δημήτριος Φιλιππότης Τήνιος εποίει», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου νεοέλληνα γλύπτη. Ο

ΛΙΖΑ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η Λίζα Πενθερουδάκη σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων στο Wigmore Fine Arts στο Λονδίνο. Εργάστηκε πολλά χρόνια σαν διακοσμήτρια και παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα Τέχνης σε εργαστήρια εικαστικών. Η αγάπη της για τα παιδιά την έκανε να συνδυάσει την τέχνη με το κοινωνικό της έργο που μετρά 35 ολόκληρα χρόνια. Πέρασε αμέτρητες
ΚΟΡΥΦΗ