ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Για τον ορθόδοξο κόσμο, η Τήνος είναι κάτι σαν το Χόλυγουντ για κάθε ηθοποιό. Δέος, χαρά και αφοσίωση είναι ορισμένα μόνο από τα συναισθήματα που νιώθει κανείς ήδη από την πρώτη στιγμή που θα κατέβει από το πλοίο. Το θρησκευτικό στοιχείο είναι τόσο έντονο εδώ που η ενέργεια του μοιάζει να προκαλεί δονήσεις σε όλο το νησί.

ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ

Το 1390 η Τήνος γίνεται ενετικό κράτος παίρνοντας άλλη μορφή. Ιταλοί και άλλοι Ευρωπαίοι φτάνουν στο νησί. Προκειμένου να ενισχυθεί το καθολικό ποιμνίο και να δημιουργηθεί ισχυρότερος τοπικός κλήρος, ζητείται από τον πληθυσμό –κυρίως τους αγρότες- να γίνουν καθολικοί έναντι χρηματικού ποσού. Οι περισσότερες οικογένειες δέχονται και με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται σταδιακά 25-30 ενορίες στα χωριά που ιδρύονται σε κατοπινή εποχή. Κάθε χωριό συνιστά και μια ενορία.

ΝΕΑ

Περισσότερα +15 Απριλίου 2020 σε Έθιμα, Εκδηλώσεις, Θρησκεία

Πάσχα στην Τήνο

Πάσχα στην Τήνο Τήνος: Της πάει το Πάσχα Ανάταση ψυχής στη μαγευτική Τήνο Και μόνο στο άκουσμα του ονόματός της, η Τήνος κρατάει τα πρωτεία για να περάσεις το Πάσχα σε νησί. Όμως το Πάσχα στην Τήνο είναι πολλά περισσότερα από την κατάνυξη και τη μεγαλοπρέπεια της Μεγαλόχαρης. Ναι, η Τήνος με τις δεκάδες εκκλησίες
Περισσότερα +19 Δεκεμβρίου 2017 σε Δόγματα

Καθολικισμός

Περισσότερα +19 Δεκεμβρίου 2017 σε Δόγματα

Ορθοδοξία

ΚΟΡΥΦΗ