Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Συνταγές
  • Παξιμάδια Τήνου
 

Παξιμάδια Τήνου

Παξιμάδια Τήνου

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 / Δημοσιεύθηκε Συνταγές
Παξιμάδια Τήνου

Συνταγή για Παξιμάδια Τήνου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο
• 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) • 2 κουταλιές αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το προζύμι: Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι περίπου χλιαρό νερό και προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί πηχτός χυλός. Το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι και το προζύμι, και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το λάδι και το γλυκάνισο. Σε μια κατσαρόλα έχουμε ζεστό νερό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στο νερό και τα ανακατεύουμε να λιώσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη λεκάνη και το ζυμώνουμε, έως ότου γίνει το ζυμάρι αφράτο δίχως να κολλάει. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και ένα ελαφρύ κάλυμμα και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου. Όταν πλέον φουσκώσει, παίρνουμε λίγο λίγο ζυμάρι και πλάθουμε σε μπαστούνι 2 εκ. Το κόβουμε ανά 8-10 εκ. περίπου. Τοποθετούμε τα κομμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε λαδωμένο ταψί. Τα σκεπάζουμε πάλι για 1,5 ώρα για να φουσκώσουν. Κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα χωρίζουμε προσεκτικά. Κατόπιν, τα τοποθετούμε ξανά στο ταψί πλαγιαστά, σε ομόκεντρους κύκλους. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 100°C για 5 ώρες, ώστε να στεγνώσουν και να γίνουν παξιμάδια. Διατηρούνται πολύ καιρό σε αεροστεγή κουτιά.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές. Παξιμάδια Τήνου

Περισσότερα Νέα

Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα κρασί και κανέλα

Πρόσφατα Άρθρα

  • Το Σπίτι του Γιαννούλη Xαλεπά…

    Ζωή σαν μυθιστόρημα. Ο Van Gogh της ΕλλάδαςR...
  • anarixisi tinos

    Αναρρίχηση στην Τήνο

    Το Climb Exombourgo αποκαλύπτει τα μυστικά της ...
  • Σπίτι στην Τήνο

    Ένα παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο, που χτίστηκε α...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Δύο πέτρινες κατοικίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να...
  • Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Μεγαλόχαρη Τήνου Πως ανακαλύφτηκε η θαυματουργή...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ