Συνταγή για Κουνέλι ριγανάτο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 1 κουνέλι • 1 φλιτζάνι ξίδι • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φύλλα δάφνης
• 1 κρεμμύδι ξερό • χυμό 1 λεμονιού • ρίγανη • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια τουκουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι και τα σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε τα 2 φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 4 ώρες να μαριναριστούνn κι έπειτα τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα. Το φαγητό γίνεται πολύ νόστιμο και ελαφρύ. Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε στο
φούρνο, σκεπασμένο για 11/2 ώρα, αλλά θα προσθέσουμε περισσότερο νερό.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές