Υλικά
1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου
1 κιλό μπάμιες
3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο
1 κονκασέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο ξύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος
χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε καθαρίσει, στο ελαιόλαδο χωρίς να ανακατεύουμε σχεδόν καθόλου, και τις σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε το ψάρι σε χοντρά κομμάτια αλατοπιπερώνουμε καλά, το περνάμε με το χυμό των λεμονιών και το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
Περιχύνουμε στο ταψί με τις μπάμιες και την σάλτσα τους. Βρέχουμε ένα αντικολλητικό χαρτί πολύ καλά και το στύβουμε και σκεπάζουμε το ταψί μας, καλύπτοντας το φαγητό για να μην καεί στο φούρνο. Το βγάζουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην τελευταία σχάρα, πάνω και κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.