Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Λινγκουίνι με πεταλίδες
Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.
Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή
Σομόν/Ανοιχτό ροζέ χρώμα, διακριτικά αρώματα άνθεων και κερασίου, συνδyάζονται εξαιρετικα με τον κρυστάλλινο χαρακτήρα που διαμορφώνει το terroir της τηνιακής γης. Το στόμα φρέσκο και ισορροπημένο με ενσωματωμένη οξύτητα και καθαρή ορυκτότητα.
Υλικά
• 500 γρ. Λινγκουίνι
• 300 γρ. πεταλίδες
• 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 πιπερίτσα καυτερή
• 400 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
• 60 ml. λευκό ξηρό κρασί
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πεταλίδες και τις πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
Παράλληλα βράζουμε τα λιγκουίνι για 4 λεπτά, προσοχή επειδή θα βράσουν παρακάτω κι άλλο. Προσθέτουμε λίγο ζωμό απ’τα μακαρόνια στη σάλτσα μας, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 3΄. Τότε προσθέτουμε τις πεταλίδες και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα λιγκουίνι χωρίς να τα κρυώσουμε αμέσως από την κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με το εξαιρετικό Mavrorose 20′.