Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Συνταγές
  • Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή
 

Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή

Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 / Δημοσιεύθηκε Συνταγές
Λινγκουίνι με πεταλίδες

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Λινγκουίνι με πεταλίδες

Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.

Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή

Σομόν/Ανοιχτό ροζέ χρώμα, διακριτικά αρώματα άνθεων και κερασίου, συνδyάζονται εξαιρετικα με τον κρυστάλλινο χαρακτήρα που διαμορφώνει το terroir της τηνιακής γης. Το στόμα φρέσκο και ισορροπημένο με ενσωματωμένη οξύτητα και καθαρή ορυκτότητα.

Υλικά

• 500 γρ. Λινγκουίνι
• 300 γρ. πεταλίδες
• 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 πιπερίτσα καυτερή
• 400 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
• 60 ml. λευκό ξηρό κρασί
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πεταλίδες και τις πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Παράλληλα βράζουμε τα λιγκουίνι για 4 λεπτά, προσοχή επειδή θα βράσουν παρακάτω κι άλλο. Προσθέτουμε λίγο ζωμό απ’τα μακαρόνια στη σάλτσα μας, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 3΄. Τότε προσθέτουμε τις πεταλίδες και το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα λιγκουίνι χωρίς να τα κρυώσουμε αμέσως από την κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με το εξαιρετικό Mavrorose 20′.

Tagged under: Mavrose 20’, Λινγκουίνι με πεταλίδες

Περισσότερα Νέα

Καλαμάρια γεμιστά
Σαβόρε με πετιμέζι
Σαβόρε με πετιμέζι
Ψαράκια
Ψαράκια

Πρόσφατα Άρθρα

  • Μονάδες Εστίασης: Βασικοί όροι λειτουργίας

    Μονάδες Εστίασης: Βασικοί όροι λειτουργίας

    Με τις καλύτερες ευχές μας για μια αποδοτική κα...
  • Τουριστικά καταλύματα με πισίνα: Υποχρεώσεις – κυρώσεις

    Καλή σεζόν στην Τουριστική μας Βιομηχανία. Με τ...
  • το πανέμορφο λιμάνι της Ραφήνας

    Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πανέμορφο λιμάνι της Ραφήνας

    Η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε.», ι...
  • Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

    Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

    Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μ...
  • Tinos Dove suites

    Tinos Dove suites

    Αντιπροσωπευτικό δείγμα του Τηνιακού τοπίου απο...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ