Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Συνταγές
  • Χταπόδι κρασάτο
 

Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 / Δημοσιεύθηκε Συνταγές
Χταπόδι κρασάτο

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο

Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.

Χταπόδι κρασάτο

Ένα σαγηνευτικό κρασί με πληθώρα αρωμάτων. Έντονο κόκκινο χρώμα. Πιπεριά, μπαχάρια, μόκα, κακάο και άρωμα κερασιού. Το στόμα έχει ενέργεια, είναι πλούσιο, πολύπλοκο και γενναιόδωρο, με μια μακριά επίγευση που χαρακτηρίζεται από μια αλατότητα. Εξαιρετική δυναμική παλαίωσης.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ

􀃌 1 κιλό χταπόδι 􀃌 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 􀃌 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

􀃌 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 􀃌 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

􀃌 3 κόκκους μπαχάρι 􀃌 1 φύλλο δάφνης 􀃌 αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

􀃌 Πλένουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά, χωρίς να

προσθέσουμε νερό, διότι θα βγάλει το δικό του. 􀃌 Όταν πάρει μερικές βράσεις, πετάμε το νερό που

έβγαλε. 􀃌 Το ξαναβάζουμε να σιγοβράσει χωρίς νερό μέχρι να μαλακώσει. 􀃌 Το στραγγίζουμε. 􀃌 Το

κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 􀃌 Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι,

το σκόρδο και το χταπόδι. 􀃌 Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε και τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και

πιπέρι. 􀃌 Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο το σβήνουμε και το σερβίρουμε

συνοδευόμενο με το εξαιρετικό κρασί Clos Stegasta Mavrotragano 18 που θα απογειώσει γευστικά τη συνταγή μας.

 

Tagged under: Clos Stegasta Mavrotragano 18’, Χταπόδι Κρασάτο

Περισσότερα Νέα

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Σαβόρε με πετιμέζι
Σαβόρε με πετιμέζι

Πρόσφατα Άρθρα

  • Μονάδες Εστίασης: Βασικοί όροι λειτουργίας

    Μονάδες Εστίασης: Βασικοί όροι λειτουργίας

    Με τις καλύτερες ευχές μας για μια αποδοτική κα...
  • Τουριστικά καταλύματα με πισίνα: Υποχρεώσεις – κυρώσεις

    Καλή σεζόν στην Τουριστική μας Βιομηχανία. Με τ...
  • το πανέμορφο λιμάνι της Ραφήνας

    Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πανέμορφο λιμάνι της Ραφήνας

    Η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε.», ι...
  • Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

    Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

    Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μ...
  • Tinos Dove suites

    Tinos Dove suites

    Αντιπροσωπευτικό δείγμα του Τηνιακού τοπίου απο...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ