Συνταγή για Αμπελοφάσουλα (λιβιά)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 1 κιλό αμπελοφάσουλα (“λιβιά”) • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 δόση σάλτσα για μακαρόνια κόκκιvη • 4 κουταλιές βούτυρο • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους, τραβώντας τα κατά μήκος, για να φύγουν οι κλωστές τους. Τα βράζουμε με αλάτι, προσέχοντας να μη λιώσουν, και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε στην πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με τυρί και στο τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές