Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Συνταγές
  • Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα κρασί και κανέλα
 

Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα κρασί και κανέλα

Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα κρασί και κανέλα

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 / Δημοσιεύθηκε Συνταγές

Μοσχάρι στιφάδο

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χτένι η ελιά η ποντίκι
2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
2 φύλλα δάφνης
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλαράκι κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
μπαχάρι
1 συσκευασία ντομάτα πουμαρό
2 κούπες ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές και βγάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπωλ. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στην ιδια κατσαρόλα με ακόμα λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα. Τέλος ρίχνουμε στη γάστρα όλα μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας μας, ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει το υγρό από τα κρεμμύδια μαζί με τη ντομάτα παντού και να ποτίσει το κρέας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 3 ώρες με κλειστό καπάκι το οποίο ανοίγουμε στα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος.

Περισσότερα Νέα

Γαύρος μαριναρισμένος
Γαύρος μαριναρισμένος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά
Κουνέλι ριγανάτο
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»

Πρόσφατα Άρθρα

  • Σπίτι στην Τήνο

    Ένα παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο, που χτίστηκε α...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Δύο πέτρινες κατοικίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να...
  • Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Μεγαλόχαρη Τήνου Πως ανακαλύφτηκε η θαυματουργή...
  • DENDRO… ISTERNIA – TINOS

    Τρία νέα παιδιά, LIRITIS DILLON, ΔΑΦΕΡΑΝΟΣ ΠΑΝΟ...
  • Γάμος και Βάφτιση: Save the date

    Το νησί που συνδυάζει αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο,...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ