4 σκάροι των 250 γρ. – 300 γρ.
Ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Ανάβουμε τα κάρβουνα και φήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Αλατοπιπερώνουμε και τους λαδώνουμε καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους σκάρους.
Ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας τα γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 6 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με α λαδολέμονο.