
Υλικά
1 Λυθρίνι περίπου 600-700γρ
2 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
½ ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
½ λίτρο νερό
2 κλωνάρια σέλινο
2 καρότα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες μισοβρασμένες και από πάνω βάζουμε το ψάρι κομμένο σε δυό φιλέτα. Κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο, ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, αλάτι, μπόλικο πιπέρι τα καρότα μισοβρασμένα και βάζουμε τελευταίο το σέλινο. Ρίχνουμε το νερό, να σκεπάζει τις πατάτες, όχι περισσότερο. Το φαγητό αυτό θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μπορούμε να σερβίρουμε τον ζωμό σε ένα μπωλ και δίπλα το ψάρι με τα λαχανικά.