ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Χταπόδι κρασάτοRead more +23 Ιανουαρίου 2022 By in Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών
ΨαράκιαRead more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Ψαράκια

Ψαράκια Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι
Read more +03 Δεκεμβρίου 2020 By in Συνταγές

Λιθρίνι βραστό με πατάτες και καρότα

Λιθρίνι βραστό με πατάτες και καρότα Υλικά 1 Λιθρίνι περίπου 600-700γρ 2 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι ½ ποτήρι κρασί λευκό 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο ½ λίτρο νερό 2 κλωνάρια σέλινο 2 καρότα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες μισοβρασμένες και από πάνω βάζουμε το λιθρίνι κομμένο σε δυό φιλέτα.
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Αγκιναρόρυζο

Αγκιναρόρυζο Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά
Γαύρος μαριναρισμένοςRead more +01 Φεβρουαρίου 2022 By in Συνταγές

Γαύρος μαριναρισμένος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Γαύρος μαριναρισμένος Ακούγεται υπέροχο. Ωστόσο, υπάρχουν δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμάρια γεμιστά Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 11/2 κιλό καλαμάρια • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ρύζι • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές κάππαρη • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο •1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το
Read more +09 Δεκεμβρίου 2020 By in Συνταγές

Μακαρόνια σκιουφικτά με σαλάμι σαλσίτσι και τυρί κατμέρι

Μακαρόνια σκιουφικτά με σαλάμι σαλσίτσι και τυρί κατμέρι ΥΛΙΚΑ 500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά 1 κουταλιά βούτυρο λίγο ελαιόλαδο 3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γραμμ. Τηνιακό σαλάμι σαλτσίσι σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο χωρίς
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Αγκινάρες πανέ

Αγκινάρες πανέ Συνταγή για Αγκινάρες πανέ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 10 αγκινάρες χυμό 2 λεμονιών 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη 2 αβγά χτυπημένα 1 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε μία μία τις αγκινάρες και τις περνάμε από το χυμό των λεμονιών, για να μη μαυρίσουν. Τις βράζουμε για 5 λεπτά,
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Μαραθοτηγανίτες

Μαραθοτηγανίτες Συνταγή για Μαραθοτηγανίτες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μάραθο 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάvισμα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τις Μαραθοτηγανίτες Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα αναμειγνύουμε με αλεύρι, και προσθέτουμε νερό έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός.
Read more +13 Νοεμβρίου 2020 By in Συνταγές

Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας

Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κόκκινο κρασί ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου ή μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή λευκό κρασί Λίγα φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή πελτέ Σκόρδο (προαιρετικά) ¼ της κούπας νερό Αλάτι Πιπέρι Λίγοι
Read more +13 Οκτωβρίου 2020 By in Συνταγές

Αχινοί γεμιστοί με ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι ελαιόλαδο και άνηθο

Αχινοί γεμιστοί με ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι ελαιόλαδο και άνηθο ΥΛΙΚΑ 10 αχινοί 1/4 φλυτζάνι λάδι 1/4 φλυτζάνι κρασί λευκό 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 1/2 ματσάκι μαϊντανό λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο 200 γρ. ρύζι Καρολίνα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μισή ντομάτα ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τους αχινούς από τα αγκάθια με ένα σκληρό γάντι (ιδανικά τα
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»

Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα» Συνταγή για Πατατόπιτα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ 2 1/2 κιλά πατάτες 2 κουταλιές βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί) 1 κουταλιά ρίγανη 1/2 φλιτζάνι γάλα 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 κουταλιές ελαιόλαδο για το ταψί και το ψήσιμο

ΝΕΑ

Read more +10 Ιουνίου 2013 By in Άκου τον ντόπιο

Αντώνης Φουστάνιας: “Του Bio-λόγου το αληθές”

Αντώνης Φουστάνιας Για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Bio-λόγος, η αλήθεια της ισορροπημένης διατροφής βρίσκεται στα βιολογικά προϊόντα. Ο Αντώνης Φουστάνιας διαθέτει όλο το πακέτο, για να πετύχει επαγγελματικά. Είναι νέος, έχει θέληση, όρεξη για δουλειά, γνώσεις, υπομονή και φρέσκιες ιδέες. Μία από αυτές ήταν η προβολή μιας διαφορετικής αντίληψης για τη διατροφή και τη μαγειρική.
Read more +25 Ιανουαρίου 2023 By in Γαστρονομία, Γενικά

Δέντρο All Day Bar Τήνος

Τρία νέα παιδιά, ο Dillan Λυρίτης, ο Πάνος Δαφεράνος και ο Στάθης Φανός, κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, μέσα από το Δέντρο All Day Bar, επιχείρηση που δημιούργησαν από το μηδέν, με πολλή προσωπική δουλειά και όρεξη. Αξίζει κάποιος να επισκεφθεί το Δέντρο από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η επιδέξια παρασκευή καφέ βγάζει ένα απίστευτο
ΨαράκιαRead more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Ψαράκια

Ψαράκια Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι
TOP