ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Read more +03 Δεκεμβρίου 2020 By kosvam in Συνταγές

Λιθρίνι βραστό με πατάτες και καρότα

Υλικά 1 Λυθρίνι περίπου 600-700γρ 2 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι ½ ποτήρι κρασί λευκό 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο ½ λίτρο νερό 2 κλωνάρια σέλινο 2 καρότα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες μισοβρασμένες και από πάνω βάζουμε το ψάρι κομμένο σε δυό φιλέτα. Κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο, ρίχνουμε
Read more +20 Νοεμβρίου 2020 By kosvam in Συνταγές

Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Υλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε καθαρίσει, στο ελαιόλαδο χωρίς να ανακατεύουμε
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By kosvam in Συνταγές

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο

Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
ΨαράκιαRead more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψαράκια

Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Ψαράκια Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +20 Ιανουαρίου 2021 By kosvam in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υλικά Για την Μαιντανοσαλάτα 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 κουτ. γλυκ. κάππαρη 1 φλιτζ. κουκουνάρι 1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί Αλάτι και πιπέρι, Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό,
Read more +13 Νοεμβρίου 2020 By kosvam in Συνταγές

στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κόκκινο κρασί

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου ή μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή λευκό κρασί Λίγα φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή πελτέ Σκόρδο (προαιρετικά) ¼ της κούπας νερό Αλάτι Πιπέρι Λίγοι κόκκοι πιπέρι Λίγοι κόκκοι μπαχάρι Διαδικασία Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αμπελοφάσουλα (λιβιά)

Συνταγή για Αμπελοφάσουλα (λιβιά) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό αμπελοφάσουλα (“λιβιά”) • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη • 1 δόση σάλτσα για μακαρόνια κόκκιvη • 4 κουταλιές βούτυρο • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους, τραβώντας τα κατά μήκος, για να φύγουν οι κλωστές τους. Τα βράζουμε με αλάτι, προσέχοντας να
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αγκιναρόρυζο

Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Read more +20 Οκτωβρίου 2020 By kosvam in Συνταγές

Φιλέτο μπαρμπούνι ψητό στο τηγάνι με χόρτα

ΥΛΙΚΑ: 6 Μπαρμπούνια ½ κιλ. Χόρτα Ελαιόλαδο 2 Λεμόνια Αλάτι Πιπέρι Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά με ξύδι και νερό και βράζουμε τα χόρτα, κρατάμε το ζουμί από το βράσιμο για να το πιούμε με λίγο λεμόνι. Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια, χαράζουμε με το μαχαίρι το δέρμα τους, έτσι ώστε να μην διπλώσουν στο ψήσιμο. Σε
Λινγκουίνι με πεταλίδεςRead more +26 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Λινγκουίνι με πεταλίδες Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των
Read more +24 Οκτωβρίου 2020 By kosvam in Συνταγές

Μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ξερό κρεμμύδι σερβιρισμένο πάνω σε βραστά άγρια χόρτα

Υλικά 1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα ένα κρεμμύδι Χυμός ένα λεμόνι 60γρ ελαιόλαδο Αλατοπίπερο Λίγους σπόρους κάρδαμο Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο νερό. Τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να τρώγονται ευχάριστα. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Κουνέλι ριγανάτο

Συνταγή για Κουνέλι ριγανάτο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κουνέλι • 1 φλιτζάνι ξίδι • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φύλλα δάφνης • 1 κρεμμύδι ξερό • χυμό 1 λεμονιού • ρίγανη • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια τουκουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι

ΝΕΑ

Read more +07 Αυγούστου 2016 By Nikos Saltamanikas in Άκου τον ντόπιο

Λεωνίδας Χαλεπάς: «Φτιάχνω ό, τι επικρατεί στη φαντασία μου»

Εδώ και κάποιους μήνες, ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Λεωνίδας Χαλεπάς, βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, την Τήνο, έχοντας αναλάβει τη διεύθυνση του Προπαρασκευαστικού & Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου. Οι έως τώρα εντυπώσεις ως Διευθυντής στο Προπαρασκευαστικό & Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου; Η Σχολή έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορούμε να κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα με τους
Read more +05 Μαΐου 2018 By Tinos About in Media, Γαστρονομία

Tinos Food Paths 2018

Καταστρώσαμε σχέδια  Τήνος Σάββατο 5 Μαίου Το νερό κυλά γρήγορα στ’ αυλάκι στην Τήνο. Ο χρόνος πέρασε, οι διοργανωτές των Tinos Food Paths (TFP) περιμένουν και φέτος τις φίλες και τους φίλους τους στα διατροφικά μονοπάτια του νησιού. Θα περπατήσουν στα παλιά και θ’ ανοίξουν νέα, παρέα με όσες και όσους μετάσχουν στην περιπέτεια. Τα
Άννα ΡήγουRead more +10 Ιουνίου 2013 By Tinos About in Άκου τον ντόπιο

Άννα Ρήγου: “Τηνιακή γαστρονομία”

Η οικοδέσποινα της ταβέρνας Τα Υστέρνια, Άννα Ρήγου, γνωρίζει καλά την τέχνη του τηνιακού τρώγειν και πίνειν. Η φιλοσοφία της ταβέρνας Τα Υστέρνια μπορεί να συνοψιστεί σε μόλις τρεις λέξεις: σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό. Κοινωνός της, η ιδιοκτήτρια Άννα Ρήγου. Από το 1995, η ψυχή του μικρού μεν, «θαυματουργού» δε εστιατορίου στον ορεινό οικισμό των Υστερνίων
TOP