ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Καλαμάρια γεμιστά

Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 11/2 κιλό καλαμάρια • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ρύζι • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές κάππαρη • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο •1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το κεφάλι και
Read more +13 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αχινοί γεμιστοί με ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι ελαιόλαδο και άνηθο.

ΥΛΙΚΑ 10 αχινοί 1/4 φλυτζάνι λάδι 1/4 φλυτζάνι κρασί λευκό 200 γρ. ρύζι Καρολίνα 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι μαϊντανό, λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μισή ντομάτα ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τους αχινούς από τα αγκάθια με ένα σκληρό γάντι (ιδανικά τα κηπουρικής) και μετά τους τρίβουμε με μια συρμάτινη βούρτσα
Read more +20 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Σκάρος ψητός στα κάρβουνα

4 σκάροι των 250 γρ. – 300 γρ. Ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια Αλάτι Πιπέρι Ανάβουμε τα κάρβουνα και φήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Αλατοπιπερώνουμε και τους λαδώνουμε καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους σκάρους. Ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά
Λινγκουίνι με πεταλίδεςRead more +26 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Λινγκουίνι με πεταλίδες Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των
Read more +09 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μακαρόνια σκιουφικτά με σαλάμι σαλσίτσι και τυρί κατμέρι

500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά 1 κουταλιά βούτυρο λίγο ελαιόλαδο 3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γραμμ. Τηνιακό σαλάμι σαλτσίσι σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι
ΨαράκιαRead more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψαράκια

Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Ψαράκια Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αμπελοφάσουλα (λιβιά)

Συνταγή για Αμπελοφάσουλα (λιβιά) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό αμπελοφάσουλα (“λιβιά”) • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη • 1 δόση σάλτσα για μακαρόνια κόκκιvη • 4 κουταλιές βούτυρο • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους, τραβώντας τα κατά μήκος, για να φύγουν οι κλωστές τους. Τα βράζουμε με αλάτι, προσέχοντας να
Read more +20 Νοεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Υλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε καθαρίσει, στο ελαιόλαδο χωρίς να ανακατεύουμε
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αγκιναρόρυζο

Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Κουνέλι ριγανάτο

Συνταγή για Κουνέλι ριγανάτο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κουνέλι • 1 φλιτζάνι ξίδι • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φύλλα δάφνης • 1 κρεμμύδι ξερό • χυμό 1 λεμονιού • ρίγανη • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια τουκουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο

Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +20 Ιανουαρίου 2021 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υλικά Για την Μαιντανοσαλάτα 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 κουτ. γλυκ. κάππαρη 1 φλιτζ. κουκουνάρι 1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί Αλάτι και πιπέρι, Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό,

ΝΕΑ

Read more +09 Ιουνίου 2013 By Nikos Saltamanikas in Άκου τον ντόπιο

Λίλα ντε Τσάβες: “Αγώνας δρόμου”

Η εθνολόγος και πρόεδρος των Φίλων Μουσείων Ελλάδας, Λίλα ντε Τσάβες, διδάσκει ξεχασμένες τέχνες κοσμήματος, ταξιδεύει ανά τον κόσμο προωθώντας την αγάπη για τα μουσεία, εργάζεται για τον πολιτιστικό τουρισμό και οραματίζεται την Τήνο ως πνευματικό πόλο έλξης. Η ακούραστη specialist των μουσείων μας μίλησε για το νησί της και την κουλτούρα του. Πώς βρέθηκε
Read more +29 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Άκου τον ντόπιο

Tinos’ People

Οι προσωπικότητες της Τήνου Ελάτε να γνωρίσουμε τις προσωπικότητες που αναδεικνύουν σε όλες τις πτυχές του, το πανέμορφο νησί της Τήνου..
Read more +10 Ιουνίου 2013 By Nikos Saltamanikas in Άκου τον ντόπιο

Ευδοκία & Παναγιώτης Πρασσάς: “Η ισχύς εν τη ενώσει”

Έχοντας ως επιχειρηματικό πρότυπο τους γονείς τους, η Ευδοκία και ο Παναγιώτης Πρασσάς, επιδιώκουν να τους μοιάσουν και να φτάσουν στο βασίλειο της επιτυχίας. Όνειρο των γονέων τους ήταν να εγκατασταθούν στην Τήνο, το οποίο και υλοποίησαν το 1987, ανοίγοντας το κατάστημα Όστρια. Λόγω της εμπειρίας τους από το εξωτερικό, όπου είχαν ασχοληθεί με το
TOP