Read more +30 Ιουλίου 2014 By in ΣυνταγέςΣυνταγή για Παξιμάδια Τήνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο • 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) •
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in ΣυνταγέςΑγκιναρόρυζο Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By in ΣυνταγέςΓαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Read more +20 Οκτωβρίου 2020 By in ΣυνταγέςΦιλέτο μπαρμπούνι ψητό στο τηγάνι με χόρτα Απολαυστικό φιλέτο μπαρμπούνι ψημένο στο τηγάνι, σερβιρισμένο με φρέσκα βραστά χόρτα και λεμόνι. Ελαφρύ και υγιεινό πιάτο ελληνικής κουζίνας. ΥΛΙΚΑ 6 Μπαρμπούνια ½ κιλ. Χόρτα Ελαιόλαδο 2 Λεμόνια Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά με ξύδι και νερό και βράζουμε τα χόρτα, κρατάμε το ζουμί από το βράσιμο
Read more +23 Ιανουαρίου 2022 By in ΣυνταγέςΟρισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών
Read more +31 Ιουλίου 2014 By in ΣυνταγέςΣαβόρε με πετιμέζι Συνταγή για Σαβόρε με πετιμέζι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ 1 κιλό γοπίτσες ή μαριδάκι 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνι Για τη σάλτσα: 3 κουταλιές ελαιόλαδο 3 δόντια σκόρδου ψιλοκομμένο 3 κουταλιές αλεύρι 1/4 φλιτζανιού ξίδι 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι 1 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι ζάχαρη αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε
Read more +13 Οκτωβρίου 2020 By in ΣυνταγέςΑχινοί γεμιστοί με ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι ελαιόλαδο και άνηθο ΥΛΙΚΑ 10 αχινοί 1/4 φλυτζάνι λάδι 1/4 φλυτζάνι κρασί λευκό 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 1/2 ματσάκι μαϊντανό λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο 200 γρ. ρύζι Καρολίνα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μισή ντομάτα ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τους αχινούς από τα αγκάθια με ένα σκληρό γάντι (ιδανικά τα
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in ΣυνταγέςΜουστοκούλουρα τραγανά Συνταγή για Μουστοκούλουρα τραγανά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κουταλάκι κανέλα • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού • 1 κουταλάκι σόδα • 1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη (όσο χρειαστεί) • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε λεκάνη το
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in ΣυνταγέςΜαραθοτηγανίτες Συνταγή για Μαραθοτηγανίτες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μάραθο 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάvισμα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τις Μαραθοτηγανίτες Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα αναμειγνύουμε με αλεύρι, και προσθέτουμε νερό έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός.
Read more +20 Νοεμβρίου 2020 By in ΣυνταγέςΜαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας Υλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού
Read more +20 Δεκεμβρίου 2020 By in ΣυνταγέςΣκάρος Ψητός στα Κάρβουνα ΥΛΙΚΑ 4 σκάροι των 250 γρ. – 300 γρ. Ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάβουμε τα κάρβουνα και φήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Αλατοπιπερώνουμε και τους λαδώνουμε καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους σκάρους. Ψήνουμε για περίπου
Read more +13 Νοεμβρίου 2020 By in ΣυνταγέςΧταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κόκκινο κρασί ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου ή μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή λευκό κρασί Λίγα φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή πελτέ Σκόρδο (προαιρετικά) ¼ της κούπας νερό Αλάτι Πιπέρι Λίγοι