ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Read more +24 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ξερό κρεμμύδι σερβιρισμένο πάνω σε βραστά άγρια χόρτα

Υλικά 1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα ένα κρεμμύδι Χυμός ένα λεμόνι 60γρ ελαιόλαδο Αλατοπίπερο Λίγους σπόρους κάρδαμο Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο νερό. Τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να τρώγονται ευχάριστα. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +20 Ιανουαρίου 2021 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υλικά Για την Μαιντανοσαλάτα 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 κουτ. γλυκ. κάππαρη 1 φλιτζ. κουκουνάρι 1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί Αλάτι και πιπέρι, Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό,
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αγκινάρες πανέ

Συνταγή για Αγκινάρες πανέ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ • 10 αγκινάρες • χυμό 2 λεμονιών • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη • 2 αβγά χτυπημένα • 1 φλιτζάνι αλεύρι • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε μία μία τις αγκινάρες και τις περνάμε από το χυμό των λεμονιών, για να μη μαυρίσουν.
Γαύρος μαριναρισμένοςRead more +01 Φεβρουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαύρος μαριναρισμένος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε.Γαύρος μαριναρισμένος Ακούγεται υπέροχο. Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.
ΨαράκιαRead more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψαράκια

Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Ψαράκια Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αμπελοφάσουλα (λιβιά)

Συνταγή για Αμπελοφάσουλα (λιβιά) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό αμπελοφάσουλα (“λιβιά”) • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη • 1 δόση σάλτσα για μακαρόνια κόκκιvη • 4 κουταλιές βούτυρο • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους, τραβώντας τα κατά μήκος, για να φύγουν οι κλωστές τους. Τα βράζουμε με αλάτι, προσέχοντας να
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αγκιναρόρυζο

Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο

Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μαραθοτηγανίτες

Συνταγή για Μαραθοτηγανίτες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 1 μεγάλο κρεμμύδι • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια • 1 ματσάκι μάραθο • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάvισμα • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα αναμειγνύουμε με αλεύρι, και προσθέτουμε νερό έως ότου γίνει ένας
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μουστοκούλουρα τραγανά

Συνταγή για Μουστοκούλουρα τραγανά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κουταλάκι κανέλα • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού • 1 κουταλάκι σόδα • 1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη (όσο χρειαστεί) • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε λεκάνη το ελαιόλαδο, το
Χταπόδι κρασάτοRead more +23 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών
Σαβόρε με πετιμέζιRead more +31 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Σαβόρε με πετιμέζι

Συνταγή για Σαβόρε με πετιμέζι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό γοπίτσες ή μαριδάκι • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι • 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνι Για τη σάλτσα: • 3 κουταλιές ελαιόλαδο • 3 δόντια σκόρδου ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές αλεύρι • 1/4 φλιτζανιού ξίδι • 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 φλιτζάνι νερό •

ΝΕΑ

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάταRead more +20 Ιανουαρίου 2021 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Υλικά Για την Μαιντανοσαλάτα 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 κουτ. γλυκ. κάππαρη 1 φλιτζ. κουκουνάρι 1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί Αλάτι και πιπέρι, Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό,
Read more +09 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μακαρόνια σκιουφικτά με σαλάμι σαλσίτσι και τυρί κατμέρι

500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά 1 κουταλιά βούτυρο λίγο ελαιόλαδο 3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γραμμ. Τηνιακό σαλάμι σαλτσίσι σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι
Read more +10 Ιουνίου 2013 By Tinos About in Άκου τον ντόπιο

Παναγιώτης Καλογεράτος: “All time classic”

Ο ιδιοκτήτης του Αιολία cafe, Παναγιώτης Καλογεράτος, ανοίγει τα χαρτιά του και εξηγεί πως μια επιχείρηση γίνεται σταθερή αξία. «Η σωστή εξυπηρέτηση και το φιλικό περιβάλλον» είναι τα δύο συστατικά της επιτυχίας του Αιολία café που εδώ και δεκαέξι ολόκληρα χρόνια υποδέχεται τους φίλους του στο Βίντσι, αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Καλογεράτος. Σε αυτά μπορείς
TOP