ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Λινγκουίνι με πεταλίδεςRead more +26 Ιανουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Λινγκουίνι με πεταλίδες, σκόρδο κρασί και πιπεριά καυτερή

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Λινγκουίνι με πεταλίδες Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο

Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μουστοκούλουρα τραγανά

Συνταγή για Μουστοκούλουρα τραγανά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κουταλάκι κανέλα • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού • 1 κουταλάκι σόδα • 1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη (όσο χρειαστεί) • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε λεκάνη το ελαιόλαδο, το
Παξιμάδια ΤήνουRead more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Παξιμάδια Τήνου

Συνταγή για Παξιμάδια Τήνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο • 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) •
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Καλαμάρια γεμιστά

Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 11/2 κιλό καλαμάρια • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ρύζι • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές κάππαρη • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο •1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το κεφάλι και
Read more +09 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μακαρόνια σκιουφικτά με σαλάμι σαλσίτσι και τυρί κατμέρι

500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά 1 κουταλιά βούτυρο λίγο ελαιόλαδο 3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 250 γραμμ. Τηνιακό σαλάμι σαλτσίσι σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αμπελοφάσουλα (λιβιά)

Συνταγή για Αμπελοφάσουλα (λιβιά) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό αμπελοφάσουλα (“λιβιά”) • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη • 1 δόση σάλτσα για μακαρόνια κόκκιvη • 4 κουταλιές βούτυρο • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους, τραβώντας τα κατά μήκος, για να φύγουν οι κλωστές τους. Τα βράζουμε με αλάτι, προσέχοντας να
Γαύρος μαριναρισμένοςRead more +01 Φεβρουαρίου 2022 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Γαύρος μαριναρισμένος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε.Γαύρος μαριναρισμένος Ακούγεται υπέροχο. Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.
Σαβόρε με πετιμέζιRead more +31 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Σαβόρε με πετιμέζι

Συνταγή για Σαβόρε με πετιμέζι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ • 1 κιλό γοπίτσες ή μαριδάκι • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι • 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνι Για τη σάλτσα: • 3 κουταλιές ελαιόλαδο • 3 δόντια σκόρδου ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές αλεύρι • 1/4 φλιτζανιού ξίδι • 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 φλιτζάνι νερό •
Read more +20 Δεκεμβρίου 2020 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Σκάρος ψητός στα κάρβουνα

4 σκάροι των 250 γρ. – 300 γρ. Ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια Αλάτι Πιπέρι Ανάβουμε τα κάρβουνα και φήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Αλατοπιπερώνουμε και τους λαδώνουμε καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους σκάρους. Ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά
Read more +13 Ιανουαρίου 2021 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα κρασί και κανέλα

Μοσχάρι στιφάδο Υλικά 1 κιλό μοσχάρι χτένι η ελιά η ποντίκι 2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 2 φύλλα δάφνης 2 ποτήρια κόκκινο κρασί 2 σκελίδες σκόρδο 1 ξυλαράκι κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο μπαχάρι 1 συσκευασία ντομάτα πουμαρό 2 κούπες ελαιόλαδο αλατοπίπερο Εκτέλεση Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα και το αφήνουμε
Read more +30 Ιουλίου 2014 By Nikos Saltamanikas in Συνταγές

Αγκιναρόρυζο

Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

ΝΕΑ

Read more +10 Ιουνίου 2013 By Tinos About in Άκου τον ντόπιο

Δημήτρης & Αποστόλης Παναγιώτου, Γιώργος Σιώτος: “Οδηγοί διασκέδασης”

Κέφι, χορός και αδρεναλίνη που χτυπάει κόκκινο στα νεανικά στέκια των αδερφών Παναγιώτου και του Γιώργου Σιώτου. Ήταν πριν από έξι χρόνια όταν ο Δημήτρης και ο Αποστόλης Παναγιώτου αποφάσισαν να «δώσουν» στην Τήνο ένα club αθηναϊκού τύπου, το Village. Η δημιουργία του έδωσε χρώμα στην τηνιακή νύχτα, έφερε δυνατά vibes και νέα πνοή στα δεδομένα
ΣουράνηRead more +10 Ιουνίου 2013 By Tinos About in Άκου τον ντόπιο

Αφοί Σουράνη: “Σημείο επαφής”

Οι αφοί Σουράνη ζουν και εργάζονται στον μικρό επίγειο παράδεισο που «έπλασαν» δίπλα στην παραλία του Αγίου Φωκά, το ξενοδοχείο Golden Beach. Το Golden Beach των αδερφών Σουράνη είναι ένα από τα ελάχιστα resorts στο νησί που βρίσκονται μέσα σε μια καταπράσινη έκταση 15 στρεμμάτων, γεμάτη από γεράνια, φοίνικες, ελαιόδεντρα και μπουκαμβίλιες. Πώς περιγράφουν, όμως, οι
Read more +10 Ιουνίου 2013 By Tinos About in Άκου τον ντόπιο

Γιάννης Κελαδίτης: “Νόστιμη… παρακαταθήκη”

Ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κρεοπωλείου «Ο Μπόρας», Γιάννης Κελαδίτης, φέρνει την Τήνο στο πιάτο μας! Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κρεοπωλείου «Ο Μπόρας» ξεκίνησε το 1960 στον πιο εμπορικό δρόμο της Τήνου, την οδό Ευαγγελίστριας. Μισό αιώνα μετά, εν έτει 2013, η παράδοση στην παραγωγή και πώληση ποιοτικών τηνιακών προϊόντων συνεχίζεται στο ίδιο κομβικό σημείο, με
TOP