ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις καλύτερες συνταγές που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Παξιμάδια ΤήνουRead more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Παξιμάδια Τήνου

Συνταγή για Παξιμάδια Τήνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο • 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) •
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Αγκιναρόρυζο

Αγκιναρόρυζο Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά
Read more +28 Οκτωβρίου 2020 By in Συνταγές

Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο

Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Read more +20 Οκτωβρίου 2020 By in Συνταγές

Φιλέτο μπαρμπούνι ψητό στο τηγάνι με χόρτα

Φιλέτο μπαρμπούνι ψητό στο τηγάνι με χόρτα Απολαυστικό φιλέτο μπαρμπούνι ψημένο στο τηγάνι, σερβιρισμένο με φρέσκα βραστά χόρτα και λεμόνι. Ελαφρύ και υγιεινό πιάτο ελληνικής κουζίνας. ΥΛΙΚΑ 6 Μπαρμπούνια ½ κιλ. Χόρτα Ελαιόλαδο 2 Λεμόνια Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά με ξύδι και νερό και βράζουμε τα χόρτα, κρατάμε το ζουμί από το βράσιμο
Χταπόδι κρασάτοRead more +23 Ιανουαρίου 2022 By in Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο

Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών
Σαβόρε με πετιμέζιRead more +31 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Σαβόρε με πετιμέζι

Σαβόρε με πετιμέζι Συνταγή για Σαβόρε με πετιμέζι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ 1 κιλό γοπίτσες ή μαριδάκι 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνι Για τη σάλτσα: 3 κουταλιές ελαιόλαδο 3 δόντια σκόρδου ψιλοκομμένο 3 κουταλιές αλεύρι 1/4 φλιτζανιού ξίδι 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι 1 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι ζάχαρη αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε
Read more +13 Οκτωβρίου 2020 By in Συνταγές

Αχινοί γεμιστοί με ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι ελαιόλαδο και άνηθο

Αχινοί γεμιστοί με ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι ελαιόλαδο και άνηθο ΥΛΙΚΑ 10 αχινοί 1/4 φλυτζάνι λάδι 1/4 φλυτζάνι κρασί λευκό 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 1/2 ματσάκι μαϊντανό λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο 200 γρ. ρύζι Καρολίνα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μισή ντομάτα ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τους αχινούς από τα αγκάθια με ένα σκληρό γάντι (ιδανικά τα
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Μουστοκούλουρα τραγανά

Μουστοκούλουρα τραγανά Συνταγή για Μουστοκούλουρα τραγανά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κουταλάκι κανέλα • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού • 1 κουταλάκι σόδα • 1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη (όσο χρειαστεί) • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε λεκάνη το
Read more +30 Ιουλίου 2014 By in Συνταγές

Μαραθοτηγανίτες

Μαραθοτηγανίτες Συνταγή για Μαραθοτηγανίτες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μάραθο 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάvισμα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τις Μαραθοτηγανίτες Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα αναμειγνύουμε με αλεύρι, και προσθέτουμε νερό έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός.
Read more +20 Νοεμβρίου 2020 By in Συνταγές

Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας Υλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού
Read more +20 Δεκεμβρίου 2020 By in Συνταγές

Σκάρος ψητός στα κάρβουνα

Σκάρος Ψητός στα Κάρβουνα ΥΛΙΚΑ 4 σκάροι των 250 γρ. – 300 γρ. Ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάβουμε τα κάρβουνα και φήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Αλατοπιπερώνουμε και τους λαδώνουμε καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους σκάρους. Ψήνουμε για περίπου
Read more +13 Νοεμβρίου 2020 By in Συνταγές

Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας

Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κόκκινο κρασί ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου ή μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή λευκό κρασί Λίγα φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή πελτέ Σκόρδο (προαιρετικά) ¼ της κούπας νερό Αλάτι Πιπέρι Λίγοι

ΝΕΑ

TEXNALCORead more +10 Ιουνίου 2013 By in Άκου τον ντόπιο

Μάρκος Ρήγος: “Τέχνη & γνώση”

Μάρκος Ρήγος Συνιδιοκτήτης της εταιρείας TEXNALCO, έχει και την πείρα και την τεχνογνωσία, για να ξεχωρίσει στην τοπική αγορά κουφωμάτων. Πίσω από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες κατασκευές κουφωμάτων στα κτήρια της Τήνου βρίσκεται η εταιρεία TEXNALCO. Με παρουσία 25 χρόνων στον χώρο της οικοδομής, υψηλή τεχνογνωσία, επιλεγμένες αποκλειστικές συνεργασίες και διαρκή ενημέρωση για ό,τι νέο
Read more +05 Ιανουαρίου 2023 By in Άκου τον ντόπιο, Γαστρονομία, Γενικά, Διαμονή, Εκδηλώσεις, Πολιτισμός, Συνεντεύξεις Επωνύμων

Ιάκωβος Απέργης: Κλείνουμε κρεβάτι στο… Τζάνειο για φαγητό!

Ένας σεφ από την Τήνο καταρρίπτει την έννοια “νοσοκομειακή κουζίνα” Τα νοσοκομεία δεν αποτελούν τόπο ραντεβού…Και δεν είναι μόνο ότι σου «ξυπνούν» άσχημες αναμνήσεις, λόγω των προβλημάτων υγείας που σε αναγκάζουν να τα επισκεφθείς, αλλά και το φαγητό τους. Ακόμη και για εξετάσεις να εισαχθείς, το μυαλό σου πάει στη νοσοκομειακή κουζίνα. Νερόβραστη σούπα, το
Read more +18 Δεκεμβρίου 2017 By in Γαστρονομία

Tinos Foodpaths

To Tinos foodpaths είναι πλέον θεσμός! Ξεκίνησε το 2015 ως δράση του Συλλόγου που εκπροσωπεί τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής του νησιού. Στόχος της διοργάνωσης αυτής, είναι να αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος της Τήνου μέσα από τις συνέργιες των επαγγελματιών της εστίασης  και των τοπικών παραγωγών. Η εξωστρέφεια αυτού του πλούτου – πολιτιστικού στοιχείου του
TOP