Μια φρέσκια ματιά στην καθημερινότητά μας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018
Συνέντευξη Ευριπίδης Αποστολίδης Επαγγελματίας σεφ…δεν είναι. Επαγγελματίας φωτογράφος…δεν είναι. Επαγγελματίας blogger… δεν είναι. Είναι όμως ο Ευριπίδης Αποστολίδης, μέχρι πρόσφατα και επί 17,5 χρόνια διευθυντής της Σπονδής, ο επαγγελματίας στη Διοίκηση του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας και ίσως ο καλύτερος ερασιτέχνης σεφ, φωτογράφος και blogger που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Η υψηλή
Από τα έδρανα στην κορυφαία θέση του τόπου
Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018
Συνέντευξη Γ. Σιώτος Είναι νέος, είναι οικογενειάρχης, διαθέτει παιδεία και ξεχωριστή μόρφωση, μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, χαίρει εκτίμησης φίλων και αντιπάλων, έχει όρεξη και διάθεση προσφοράς, πρωτοπόρες ιδέες και μόλις έχει ανέβει τα πιο ψηλά σκαλιά εξουσίας στο νησί. Αυτός είναι ο Γιάννης Σιώτος, ο νέος δήμαρχος Τήνου και σας τον παρουσιάζουμε. Από την Πόπη Κουζούπη
Γιάννης Γκίζης
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017
ΕΥΤΟΠΙΑ Η ΕΥΤΟΠΙΑ είναι μια προσωπική κατασκευή μη καταγωγικών τοπίων η οποία αντιδιαστέλλεται το ραγδαία αναπτυσσόμενο δυστοπικό περιβάλλον όχι με κοινωνικοπολιτικούς όρους αλλά στηριζόμενη στην ευδαιμονία και τον ιδεαλισμό ενός εκάστου. Δεν μπορεί να οριστεί από σύνορα γιατί υπάρχει παντού και ταυτόχρονα δεν υπάρχει πουθενά. Είναι η πατρίδα των άλλων… Γκίζης Γιάννης . .
Σίμος Ορφανός
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017
Νέα «Αρχή» στο νησί Ο περασμένος Σεπτέμβρης βρίσκει την Τήνο γεμάτη αλλαγές. Η νέα δημοτική αρχή ορκίστηκε με τον “φρεσκοεκλεγόμενο” Σίμο Ορφανό να αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο του Δημάρχου Τήνου. Το Tinos–about μίλησε μαζί του σχετικά με τις βλέψεις και στόχους για την πενταετία που ακολουθεί. Με αφορμή την εκλογή σας και την
Τυροκομείο San Lorenzo
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016
Ιδιωτικό παραδοσιακό τυροκομείο SAN LORENZO Το ιδιωτικό παραδοσιακό τυροκομείο SAN LORENZO βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Κέχρος, ενός ακόμα μικρού και φιλόξενου χωριού, χτισμένο στους πρόποδες του Κεχροβουνίου, σε απόσταση 10 Km απο το λιμάνι της Τήνου .Διακρίνεται για τα όμορφα παραδοσιακά σπιτάκια και την εκκλησία της Παναγίας της Ξεσκλαβώστρας με το καμπαναριό της. Το
Volacus Wine, το νέο κρασί της Τήνου
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016
Volacus Wine, το νέο κρασί της Τήνου Το Volacus Wine ξεκίνησε σαν ιδέα το 2010, όταν φυτεύτηκε και ο πρώτος αμπελώνας στην περιοχή Γάρδαρη, στο χωριό Φαλατάδος από τον τηνιακό Μιχάλη Κοντιζά. Η παραγωγή κρασιού συνιστά πολύ παλιά υπόθεση στην Τήνο. Εδώ και δεκάδες χρόνια καλλιεργούνταν στο νησί οι ποικιλίες Ποταμίσι και Κουμαριανό όμως οι
Namaste handmade concept
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016
Namaste handmade concept «Με λένε Namaste. Ήρθα σε αυτό τον τόπο γιατί με γεμίζει γαλήνη και δημιουργική ενέργεια. Προσπάθησα να δημιουργηθώ από φυσικά υλικά και νομίζω ότι τα κατάφερα. Εγώ και εσύ βρισκόμαστε σε συνεχή ροή, έτσι λοιπόν βοήθησε με να γίνω καλύτερη σε αυτή τη πορεία μου στον κόσμο της μόδας και του κοσμήματος».
Μάρκος Παπακωνσταντίνου: «Η Τήνος είναι το δικό μου σημείο αναφοράς πάνω στο χάρτη»
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016
Ο Μάρκος Παπακωνσταντίνου είναι βέρος Τηνιακός και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Με σπουδές σε αργυροχρυσοχοΐα και μαγειρική, σήμερα εργάζεται στο πλευρό του σεφ Άκη Πετρετζίκη, έχοντας καταφέρει να κάνει το χόμπι του, επάγγελμα. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα! Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στη μαγειρική; Η αλήθεια είναι πως ήθελα να κάνω το
Λεωνίδας Χαλεπάς: «Φτιάχνω ό, τι επικρατεί στη φαντασία μου»
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016
Εδώ και κάποιους μήνες, ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Λεωνίδας Χαλεπάς, βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, την Τήνο, έχοντας αναλάβει τη διεύθυνση του Προπαρασκευαστικού & Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου. Οι έως τώρα εντυπώσεις ως Διευθυντής στο Προπαρασκευαστικό & Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου; Η Σχολή έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορούμε να κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα με τους
Νικολέτα Δελατόλα Φωσκόλου – Κυκλάδων Γεύσεις
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Η Νικολέττα Δελατόλα-Φωσκόλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Τήνο. «…Ταξίδεψα στα όμορφα νησιά των Κυκλάδων και συναντήθηκα με πολλές κυρίες απ’ το καθένα, συζήτησα μαζί τους και εκείνες με πολλή αγάπη κάθισαν κοντά μου, διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους, απάντησαν στις ερωτήσεις μου, και μου περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις διατροφικές συνήθειες του νησιού τους. …