Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Άκου τον ντόπιο
  • Μάρκος Παπακωνσταντίνου: «Η Τήνος είναι το δικό μου σημείο αναφοράς πάνω στο χάρτη»
 

Μάρκος Παπακωνσταντίνου: «Η Τήνος είναι το δικό μου σημείο αναφοράς πάνω στο χάρτη»

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 / Δημοσιεύθηκε Άκου τον ντόπιο

Μάρκος Παπακωνσταντίνου: «Η Τήνος είναι το δικό μου σημείο αναφοράς πάνω στο χάρτη»

Ο Μάρκος Παπακωνσταντίνου είναι βέρος Τηνιακός και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Με σπουδές σε αργυροχρυσοχοΐα και μαγειρική, σήμερα εργάζεται στο πλευρό του σεφ Άκη Πετρετζίκη, έχοντας καταφέρει να κάνει το χόμπι του, επάγγελμα. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα!

 

  • Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στη μαγειρική;

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να κάνω το χόμπι μου, επάγγελμα, για το λόγο αυτό αποφάσισα να σπουδάσω και την τέχνη της μαγειρικής. Η πρώτη μου δουλειά ως μάγειρας, ήταν στο εστιατόριο του chef Γιάννη Λουκάκου. Η ανησυχία μου όμως για κάτι διαφορετικό με έκανε να βρεθώ στο πλευρό του Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο εργαστήριο μαγειρικής, το “Kitchen Lab”.
Εκεί, καθημερινά δοκιμάζουμε νέες συνταγές, πειραματιζόμαστε και εξελίσσουμε τις παραδοσιακές σε πιο ιδιαίτερες συνταγές! Αυτό είναι και ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια της δουλειάς μου! Νιώθω τυχερός που δουλεύω μαζί με αξιόλογους και ταλαντούχους ανθρώπους όπως ο Άκης και η υπόλοιπη ομάδα.

  • Γέννημα-θρέμμα τηνιακός;

Αισθάνομαι ευλογημένος που γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Τήνο. Αυτό το νησί, χαρακτηρίζει όλη την παιδική μου ηλικία, το σχολείο, τους φίλους μου, τα παιχνίδια στις αλάνες, τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια αλλά και τις ατελείωτες ώρες στη θάλασσα και τις βουτιές από τα βράχια. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα κλέβω μέρες από τις διακοπές μου για να γυρίζω στο νησί.

  • Πώς είναι να εργάζεσαι στα μίντια εν έτει 2016; Λίγα λόγια για την εμπειρία σου στην εκπομπή του Άκη.

Το να εργάζεσαι σήμερα σε ένα κανάλι είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τη δουλειά που κάνεις εκεί αλλά για αυτό που προσφέρεις στον κόσμο που σε παρακολουθεί. Η εκπομπή είναι ένα μόνο κομμάτι της δουλειάς μου, που από πίσω κρύβει πολύ προετοιμασία για να βγουν αυτά τα τόσο νόστιμα αποτελέσματα στην τηλεόραση. Όσες όμως ώρες και να δουλεύεις πίσω από την κάμερα, η εμπειρία και το άγχος του να παρουσιάζεις μία συνταγή μπροστά από αυτήν είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

Παρ’ όλα αυτά, το απόλαυσα πάρα πολύ όταν μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή και το χάρηκα που μαγείρεψα μαζί με τον Άκη μπροστά από τις κάμερες.  Και ας μαγειρεύουμε μαζί κάθε μέρα δοκιμάζοντας νέες συνταγές.

  • Τι σημαίνει η Τήνος για εσένα; Ποιες σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα του ονόματος της;

Τήνος για μένα είναι ο τόπος μου, η αγάπη μου, το δικό μου σημείο αναφοράς πάνω στο χάρτη.  Κάθε φορά που ακούω το όνομα του νησιού μου, νιώθω νοσταλγία και με κατακλύζουν πολλές αναμνήσεις. Αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιες σκέψεις, θα ήταν οι όμορφες στιγμές με την οικογένεια μου, όπως οι βόλτες με το καΐκι του πατέρα μου.

  • Τι θα άλλαζες στο νησί;

Τίποτα βέβαια! Ποιος θα άλλαζε κάτι στον τόπο που αγαπάει; Ίσως να έβαζα λιγότερη άχνη στα αμυγδαλωτά της!

  • Ποια, κατά τη γνώμη σου, είναι τα «δυνατά χαρτιά» του νησιού;

Εκτός από την πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας που όλοι γνωρίζουμε, είναι ακόμα τα όμορφα και γραφικά χωριά της, οι περίφημοι περιστεριώνες, οι μοναδικές παρθένες παραλίες με τα καθαρά νερά, η γαστρονομία της χάρη στα τοπικά προϊόντα του νησιού και φυσικά, οι άνθρωποι της.

Περισσότερα Νέα

Νίκος Κούλης – Γιώργος Πρελορέντζος: “Το know-how του καφέ”
Αγγελίνα Γιαννοπούλου
Αγγελίνα Γιαννοπούλου: “Νεανικό επιχειρείν”
Ελένη Θεοδώρου: “Μια στάση εδώ…”

Πρόσφατα Άρθρα

  • Σπίτι στην Τήνο

    Ένα παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο, που χτίστηκε α...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Δύο πέτρινες κατοικίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να...
  • Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Μεγαλόχαρη Τήνου Πως ανακαλύφτηκε η θαυματουργή...
  • DENDRO… ISTERNIA – TINOS

    Τρία νέα παιδιά, LIRITIS DILLON, ΔΑΦΕΡΑΝΟΣ ΠΑΝΟ...
  • Γάμος και Βάφτιση: Save the date

    Το νησί που συνδυάζει αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο,...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ