Ταξίδι στη γεύση
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
Ταξίδι στη γεύση Τοπικά προϊόντα της Τήνου Το νησί των Κυκλάδων που φημίζεται για την αξιόλογη και πλούσια τοπική παραγωγή αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν ντόπιους γευστικούς «θησαυρούς». Νησί με γαστρονομική ταυτότητα «Ένα πιάτο ζεστό ή κρύο. Μία μπουκιά, μικρή ή μεγάλη. Η γεύση. Το φαγητό, ένας από τους βασικότερους και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας
No Comments
Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
Υλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε καθαρίσει, στο ελαιόλαδο χωρίς να ανακατεύουμε
Η Καλύβα
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020
Η Καλύβα Παραλία Κολυμπήθρας Τήνου, Κυκλάδες/ Kolybithra beach, Tinos, Cyclades Πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο (ανακαίνιση, αποκατάσταση, προσθήκη, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων) Η ιδέα της κατασκευής ήρθε και “κάθισε” πάνω σε μια υφιστάμενη κατάσταση…” Η Καλύβα Η κατασκευή της μικρής κατοικίας πάνω στην παραλία της Κολυμπήθρας, μόλις 15 μ. από τη θάλασσα, με
στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κόκκινο κρασί
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου ή μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή λευκό κρασί Λίγα φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή πελτέ Σκόρδο (προαιρετικά) ¼ της κούπας νερό Αλάτι Πιπέρι Λίγοι κόκκοι πιπέρι Λίγοι κόκκοι μπαχάρι Διαδικασία Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά
‘The Beehive’, κατάστημα προώθησης προιόντων, Τήνος, Κυκλάδες
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020
The Beehive Πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο (αποκατάσταση, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων) The Beehive Ποιος ισχυρίστηκε ότι ο μόνος χώρος εμπειρίας είναι αυτός που περιγράφεται μεταξύ τοίχων και των φυσικών ορίων; Σίγουρα όχι ένας αρχιτέκτονας αφού ο πρώτος χώρος εμπειρίας που δημιουργεί είναι αυτός που οραματίζεται πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει. Και γιατί δεν θα
AKINHTO 624528 – (Προς Πώληση) Κατοικία Βίλα || Κυκλάδες/Τήνος Χώρα – 240τ.μ, 4Υ/Δ, 1.350.000€
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
(Προς Πώληση) Κατοικία Βίλα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Εμβαδόν Οικοπέδου: 4.000 μ² Εμβαδόν Κατοικίας: 240 μ² Υπνοδωμάτια: 4 Λουτρά: 4 Τιμή: 1.350.000 € ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Περιοχή: Tήνος Νομός: Κυκλάδες Απόσταση από Παραλία : 500 m (Προς Πώληση) Κατοικία Βίλα Plot size: 4,000 m² House size: 240 m² Terraces: 165 m² Infinity pool: 47 m² House is in two levels: 140 m²
Πάμε σαν άλλοτε
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
Πάμε σαν άλλοτε Υπάρχουν φορές που ο χρόνος περνά αμείλικτος από δίπλα μας. Άλλες πάλι, που το χτες ζει συνυφασμένο με το σήμερα και το απολαμβάνουμε, μπουκιά μπουκιά, σαν τσιμπητή τυρόπιτα με δροσερό νεράκι. Αυτή είναι η “Υδρούσα” με την μακρά Ιστορία και την παράδοσή της. Κάπως έτσι άρχισαν όλα Το νησί του Αιόλου όπως
Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Villa Tuffi
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
Villa Tuffi Μελέτη – κατασκευή : GVIDALIS design + construction Ομάδα Σχεδιασμού: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ κείμενο : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΥ φωτογραφίες : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Το έργο αφορά τον επανασχεδιασμό εσωτερικά και κατασκευή μιας εκ των κατοικιών σε υπάρχον παραθαλάσσιο συγκρότημα ενοικιαζόμενων στην Τήνο με την επωνυμία Achipelagotinos. Κατοικία δυο επίπεδων με όλες τις σύγχρονες ανέσεις,
Μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ξερό κρεμμύδι σερβιρισμένο πάνω σε βραστά άγρια χόρτα
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
Υλικά 1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα ένα κρεμμύδι Χυμός ένα λεμόνι 60γρ ελαιόλαδο Αλατοπίπερο Λίγους σπόρους κάρδαμο Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο νερό. Τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να τρώγονται ευχάριστα. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και