Λιθρίνι βραστό με πατάτες και καρότα
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020
Λιθρίνι βραστό με πατάτες και καρότα Υλικά 1 Λιθρίνι περίπου 600-700γρ 2 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι ½ ποτήρι κρασί λευκό 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο ½ λίτρο νερό 2 κλωνάρια σέλινο 2 καρότα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες μισοβρασμένες και από πάνω βάζουμε το λιθρίνι κομμένο σε δυό φιλέτα.
No Comments
Εξοχική κατοικία στην Πανούσα
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020
Γήινη απλότητα και ισόρροπος σχεδιασμός συνθέτουν ένα μοναδικό καταφύγιο χαλάρωσης σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία της Τήνου – Εξοχική κατοικία στην Πανούσα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: GVIDALIS | design + construction ΟΜΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΒΕΡΤΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χτισμένη σε μια όμορφη πλαγιά με απέραντη θέα στη θάλασσα, η κατοικία στην Πανούσα αποτελεί μια όαση
Ταξίδι στη γεύση
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
Ταξίδι στη γεύση Τοπικά προϊόντα της Τήνου Το νησί των Κυκλάδων που φημίζεται για την αξιόλογη και πλούσια τοπική παραγωγή αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν ντόπιους γευστικούς «θησαυρούς». Νησί με γαστρονομική ταυτότητα «Ένα πιάτο ζεστό ή κρύο. Μία μπουκιά, μικρή ή μεγάλη. Η γεύση. Το φαγητό, ένας από τους βασικότερους και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας
Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
Μαγιάτικο μαγειρεμένο με μπάμιες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας Υλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού
Η Καλύβα
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020
Η Καλύβα Παραλία Κολυμπήθρας Τήνου, Κυκλάδες/ Kolybithra beach, Tinos, Cyclades Πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο (ανακαίνιση, αποκατάσταση, προσθήκη, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων) Η ιδέα της κατασκευής ήρθε και “κάθισε” πάνω σε μια υφιστάμενη κατάσταση…” Η Καλύβα Η κατασκευή της μικρής κατοικίας πάνω στην παραλία της Κολυμπήθρας, μόλις 15 μ. από τη θάλασσα, με
Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κόκκινο κρασί ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου ή μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή λευκό κρασί Λίγα φύλλα δάφνης 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα ή πελτέ Σκόρδο (προαιρετικά) ¼ της κούπας νερό Αλάτι Πιπέρι Λίγοι
“Κυψέλη”, κατάστημα προώθησης προιόντων, Τήνος
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020
“Κυψέλη” Πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο (αποκατάσταση, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων) Ποιος ισχυρίστηκε ότι ο μόνος χώρος εμπειρίας είναι αυτός που περιγράφεται μεταξύ τοίχων και των φυσικών ορίων; Σίγουρα όχι ένας αρχιτέκτονας αφού ο πρώτος χώρος εμπειρίας που δημιουργεί είναι αυτός που οραματίζεται πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει. Και γιατί δεν θα έπρεπε να προσκαλεί
Γαρίδες με αλιφώνια και σάλτσα αβγολέμονο
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
Γαρίδες με αλιφώνια Υλικά 1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια 20 γαρίδες Νο 3 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί 3 αυγά 2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 6 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γαρίδες με αλιφώνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό.
Villa Tuffi
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
Villa Tuffi Το έργο αφορά τον επανασχεδιασμό εσωτερικά και κατασκευή μιας εκ των κατοικιών σε υπάρχον παραθαλάσσιο συγκρότημα ενοικιαζόμενων στην Τήνο με την επωνυμία Achipelagotinos. Κατοικία δυο επίπεδων με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με ενιαίο σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και δυο υπνοδωμάτια εκ των οποίων το ένα master στο πρώτο και ένα ακόμα master στο δεύτερο.
Μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ξερό κρεμμύδι
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
Μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ξερό κρεμμύδι σερβιρισμένο πάνω σε βραστά άγρια χόρτα Υλικά 1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα ένα κρεμμύδι Χυμός ένα λεμόνι 60γρ ελαιόλαδο Χόρτα Αλατοπίπερο Λίγους σπόρους κάρδαμο Εκτέλεση Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο νερό. Τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να τρώγονται ευχάριστα. Τα σουρώνουμε και