Ένας αέρας ξεχωριστός
Ένας αέρας ξεχωριστός
Από παραδοδιακά ξενοδοχεία μέχρι διαμερίσματα οικογενειών ή επιπλωμένα σπίτια με γραφικές αυλές και καμάρες, η Χώρα έχει καταλύματα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια
Δεν φεύγεις εύκολα από τη Χώρα δίχως μια εικόνα της Παναγίας ή ένα κομποσκίνι. Τα εμπορικά της καταστήματα όμως προσφέρουν πληθώρα επιλογών. Παραδοσιακά υφαντά, τοπικά γλυκά, έργα τέχνης αλλά και ρούχα και παπούτσια.
Τηνιακοί μαραδοκεφτέδες, φουρτάλια, σπιτικά μαγειρευτά, ντόπια κρέατα στη σχάρα ή το κλασικό σουβλάκι, η Χώρα προσφέρει τα πάντα. Από παραδοσιακά ταβερνάκια μέχρι λύσεις της στιγμής, όλα σε απόσταση αναπνοής το ένα με το άλλο.
Καφέ Bar με θέα θάλασσα, "κρυμμένα" μπαράκια αλλά και ταβέρνες με ζωντανή μουσική συνθέτουν την παλέτα της νυχτερινής ζωής της Χώρας που δεν εχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με άλλα κοσμοπολίτικα νησιά.
Το εστιατόριο “Ελιά” άνοιξε τα φτερά του στο χώρο της Τηνιακής γαστρονομίας τον Ιούνιο του 2015. Δυο χρόνια τώρα η αγάπη για τον τόπο μας και το πάθος μας για δημιουργία υπέροχων μεσογειακών πιάτων με βάση αγνά τηνιακά προϊόντα είναι αυτό που μας δίνει δύναμη και κάνει την “Ελιά” να ξεχωρίζει
Αιγαίο Πέλαγος. Τήνος
Καλωσορίσατε στο απροσδόκητο...
Καλωσήρθατε στην ξεγνοιασιά!
Παραδοσιακοί λουκουμάδες με σύγχρονη άποψη σε ένα νέο χώρο στην παραλία της Τήνου. Πρωτότυπες γεύσεις μας, με γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς θα αναστατώσουν τις αισθήσεις σας
Στη Χώρα της Τήνου, στο κέντρο, υπάρχει ένα μικρό καράβι. Ένα καράβι αλλιώτικο από τα άλλα, που σας πηγαίνει ταξίδια στη γεύση και την ελληνική δημιουργική γαστρονομία. Από το 2008, το εστιατόριο με το ευφάνταστο αυτό όνομα, σας περιμένει στον καταπράσινο κήπο του για να σας συναρπάσει με τις γεύσεις του, πλάι σε αμπέλια και βουκαμβίλιες.
Με παραγωγή 20.000 μπουκάλια ανά χρόνο, στόχο να φτάσουν σύντομα τα 30.000 και τα διεθνή δημοσιεύματα όλο και να πληθαίνουν, το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει για τους Τηνιακούς Αμπελώνες, οι οποίοι έχουν κατακτήσει πλέον τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια οινική κοινότητα.
Πριν από 36 χρόνια, η οικογένεια Κολλάρου αποφασίζει να κάνει τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, να αφήσει την Αθήνα και να γυρίσει στον τόπο της. Κατόπιν, δημιουργεί το ζαχαροπλαστείο ‘’ΝΟΥΦΑΡΑ’’, στην αρχή συνεταιρικά και μετά από αρκετά χρόνια οικογενειακά, στηριζόμενη πάντα στη μεγάλη εμπειρία του πατέρα, ο οποίος είχε δουλέψει στα μεγαλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας (Σεραφείδης, Τουλίπα, Delis, ξενοδοχείο King’ s Palace κ.α.) καθώς και στην αφανή βοήθεια της μητέρας. Τώρα πια τα ηνία έχουν περάσει στα παιδιά, με τους γονείς να παραμένουν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια.
Από πεποίθηση, από επιλογή και από αγάπη γι’ αυτές χρησιμοποιούμε αποκλειστικά Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και μάλιστα μόνο εκείνες που διαπιστώσαμε ότι προσαρμόζονται τέλεια στις συνθήκες του νησιού μας.
Ο Γιώργος Φώσκολος και ο Φραγκίσκος Αμοιραλής μετρούν περισσότερα από 30 χρόνια «ζαχαροπλαστικής» παρουσίας στο νησί. Το 1975 αφήνοντας πίσω την Αθήνα, φτάνουν στην Τήνο και μαζί ξεκινούν τις Μεσκλιές, με σκοπό να γλυκάνουν όσο μπορούν, τη ζωή των ανθρώπων.
Το Volacus Wine ξεκίνησε σαν ιδέα το 2010, όταν φυτεύτηκε και ο πρώτος αμπελώνας στην περιοχή Γάρδαρη, στο χωριό Φαλατάδος από τον τηνιακό Μιχάλη Κοντιζά.
* (βόλτα με τα πόδια σε συγκεκριμένη διαδρομή που επαναλαμβάνεται)
© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved | Powered by Shell-iT