Το ιστορικό οινομαγειρείο της Χώρας Το Κουτούκι της Ελένης έγινε γαστρονομικός θεσμός. Ποιος «κρύβεται» πίσω από τις παραδοσιακές, νησιώτικες γεύσεις; Η δραστήρια Ελένη Θεοδώρου.
Η Ελένη Θεοδώρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο, όμως θέλησε να γνωρίσει και την Αθήνα. Έζησε στην πρωτεύουσα για είκοσι χρόνια, ενώ το 1994 αποφάσισε να κάνει ένα δυνατό comeback και να γυρίσει στην πατρίδα της, ώριμη πλέον να γευτεί και να απολαύσει τις χάρες της.
Γιατί επέλεξε να επενδύσει στο νησί;
«Με τη συμπαράσταση και τη συνεργασία των κατοίκων που έχουν τη διάθεση και την ομόνοια για το καλύτερο του τόπου, αξίζει τον κόπο να κάνει κανείς πολλά», απαντά. Στην «Τήνο, την Παντοδύναμη», όπως την χαρακτηρίζει, βρήκε το ιδανικό σημείο για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Σε ένα γραφικό, κυκλαδίτικο στενάκι της Χώρας, ανακάλυψε ένα οινομαγειρείο του 1812, γεμάτο αναμνήσεις, πλημμυρισμένο με μυρωδιές. Αυτός ο σταθμός γεύσης και έμπνευσης περιηγητών, συγγραφέων και καλλιτεχνών που περίμεναν το καΐκι για το επόμενο νησί, το 1995 έγινε το Κουτούκι της Ελένης. Έκτοτε, η «τρελή» μαγείρισσα Ελένη σε καλωσορίζει στο νοσταλγικό περιβάλλον, ανάμεσα σε πιπεριές, μπαχάρια και κατσαρολικά, σερβίροντας με όρεξη ωραίους παραδοσιακούς μεζέδες όπως, μαραθοτηγανίτες, μελιτζάνες γεμιστές, κουνελάκι στιφάδο και αν φέρει η τράτα φρέσκο ψάρι, τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ψαρόσουπα!