T-OINOS

ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΠΟΥ “ΜΙΛΑΕΙ”

Iσχυροί άνεμοι, άνυδρη γη, και κάπου εκεί ανάμεσα στους γρανιτικούς ογκόλιθους της Τήνου - ενός αλλόκοτου νησιού, το βλέπεις.

Είναι ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΠΟΥ “ΜΙΛΑΕΙ” και πλέον... μιλάει δυνατά σε όλο τον κόσμο!

Με παραγωγή 20.000 μπουκάλια ανά χρόνο, στόχο να φτάσουν σύντομα τα 30.000 και τα διεθνή δημοσιεύματα όλο και να πληθαίνουν, το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει για τους Τηνιακούς Αμπελώνες, οι οποίοι έχουν κατακτήσει πλέον τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια οινική κοινότητα.

Τα πράγματα όμως όσο κι αν φαίνονται εύκολα, συνήθως δεν είναι, ειδικά όταν πίσω από την τελική παραγωγή, βρίσκονται τεράστιοι γρανιτικοί ογκόλιθοι και μια ομάδα επαγγελματιών με όραμα που είδε αυτό το κάτι περισσότερο, εκεί που οι άλλοι απλώς κοιτάνε.

Ήταν αρκετά χρόνια πριν όταν σε ένα μοναδικό terroir, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος με τον Gérard Margeon «είδαν» να ξεφυτρώνουν αμπελώνες. Η αμπελουργική ομάδα του οινοποιείου ανέλαβε, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, να ταιριάξει τη γη με τις ποικιλίες και τις γεύσεις με την ιδιαιτερότητα της φύσης, στήνοντας έναν αμπελώνα ικανό να παράγει το καλύτερο ελληνικό κρασί.

Η πρώτη φύτευση έγινε το 2002, ενώ η παραγωγή ξεκίνησε έξι χρόνια αργότερα. Από την πρώτη εμφιάλωση μπουκαλιού χρειάστηκαν μόνο δύο χρόνια για να προστεθούν τα κρασιά των Τηνιακών Αμελώνων στη λίστα των διάσημων εστιατορίων Alain Ducasse, άλλη μια απόδειξη της μοναδικότητά τους.

Τα κρασιά T-OINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά (σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα) και στον Ράσωνα (σε πηλοσχιστώδες έδαφος) παράγοντας τη λευκή ποικιλία Ασύρτικο και τις ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτη.

Ο τελικός στόχος όλων όσοι εμπλέκονται στα κρασιά T-OINOS είναι η ανάδειξη της δυναμικής κάθε ποικιλίας μέσα από το terroir με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας έμφαση στη φρεσκάδα, στα ορυκτά αρώματα και στην αντοχή στον χρόνο.

Φέτος λοιπόν έχετε έναν ακόμη λόγο για να επισκεφτείτε το νησί της Τήνου και να ξεδιπλώσετε τα μυστικά του μέσα από τους Τηνιακούς Αμπελώνες. Να, δείτε και τον Άρη -τον γενικό επιστάτη του κτήματος- πόσο χαρούμενα κουνάει την ουρά του... Καλώς ορίσατε!

Είστε λάτρεις του καλού κρασιού; Μάθετε περισσότερα στο www.toinos.com

Η Ομάδα

Χρειάστηκε η αποφασιστικότητα και η επιμονή ανθρώπων για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα...

O Stéphane Derenoncourt,

σύμβουλος σε μερικά από τα πιο διάσημα οινοποιεία του κόσμου και οι συνεργάτες του, καθοδηγούν  από το 2016, την ομάδα των Τηνιακών Αμπελώνων στο αμπέλι και στο οινοποιείο.

Ο Μιχάλης Τζανουλίνος,

υπεύθυνος του αμπελώνα, που βρίσκεται από την πρώτη μέρα εκεί, θα σας υποδεχτεί  στο αμπέλι για να μοιραστεί μαζί σας την αγάπη του γι’αυτό.

Ο Θάνος Γεωργίλας,

Οινολόγος, Υπεύθυνος του οινοποιείου θα σας καλωσορίσει στο οινοποιείο και θα σας εξηγήσει για την μοναδικότητα αυτών των κρασιών που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Αγ. Δημήτριος, Φαλατάδος
Τήνος, 842 00, Ελλάδα

Τηλέφωνο

Website

TOP