MARKET PLACE

SUGGESTIONS

We’ve chosen and present you the best products of Tinos island. Discover them!

T-Οinos
Μαλαγουζιά

T-Οinos Μαλαγουζιά

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Μαλαγουζιά

ΕΔΑΦΟΣ: Αμμώδες με γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογικός αμπελώνας.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 450 μ.

ΦΥΤΕΥΣΗ: 1.150 φυτά / στρέμμα

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: Βορειοανατολικός

ΑΠΟΔΟΣΗ: 500 κιλά / στρέμμα

ΤΡΥΓΟΣ: 31/08/15

ΑΛΚΟΟΛΗ: 11,0%

Γραβιέρα

Παραδοσιακή
γραβιέρα Τήνου

Παραδοσιακή γραβιέρα Τήνου

Φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα,αγνή φυσική πυτιά τυριού, οξυγαλακτική καλλιέργια, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι, ελάχιστα λιπαρά 42%, μέγιστη υγρασία 56%

ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ: 3 μήνες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: 12 μήνες

ΒΑΡΟΣ: ±350g ή ±1000g ή 4000g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: κενό αέρος (vacuum)

Παστέλι

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.

Vaptistis
White

Vaptistis White

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 70% – 30% Ασύρτικο – Μονεμβασιά
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 430 μ.
ΑΛΚΟΟΛΗ: 14,0%

NEWS

Μαρλά - Μαμάδο - Πολιτιστικός ΣύλλογοςRead more +30 July 2014 By Nikos Saltamanikas in Culture

Μarla-Mamado – Cultural Association

Back to the roots “TINOS” was written with big letters at the fence of the marble process studio which my father owned in Athens! That was all I knew of our island! I remember that this was the place where he used to meet his fellow Tinian marble craftsmen and his brothers. Through their craft
Read more +11 July 2018 By Nikos Saltamanikas in Local's View

A fresh view to our reality

Evripides Apostolides interview He isn’t a professional chef. He isn’t a photographer. He isn’t a blogger. He is Evripides Apostolides, who has been till recently and for 17,5 years the general manager at Restaurant Spondi, the best restaurant in Greece and he is probably the best amateur chef, photographer and blogger in the country, at
_MG_5949Read more +01 August 2019 By Nikos Saltamanikas in Interviews

From Tinos to the end of the world

to express the eternal and the ephemeral through a bottle of wine We are interested in best expressing the “terroir” with the least possible intervention on it. We aim to respect the land and the vineyard in order to highlight what it has to offer. In a breathtaking place of great natural beauty with scattered,
TOP