Παραδοσιακή γραβιέρα Τήνου

ΓΡΑΒΙΕΡΑΚΙ 3ΜΗΝΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ (ΒΡΑΣΤΟ) ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ

Μετονομάστηκε αργότερα σε γραβιέρα. Σκληρό επιτραπέζιο τυρί, με καθαρό κίτρινο χρώμα. Έχει γεμάτη γεύση, ελαφρά αλμυρή, πικάντικη και βουτυράτη. Το τυρί αυτό παρασκευάζεται από παστεριωμένο γάλα αγελαδινό, σε στρογγυλά κεφάλια, παστώνεται με αλάτι ή βυθίζεται σε άλμη και παραμένει αρκετό καιρό ώστε να ωριμάσει. Θυμίζει παρμεζάνα. Καταναλώνεται μόνο του ή σε συνδυασμό με μέλι, σε πίτες, σαλάτες και πίτσες. Παράγεται , επίσης, σε εκδοχή με πιπέρι.

Περιγραφή

Φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα,αγνή φυσική πυτιά τυριού, οξυγαλακτική καλλιέργια, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι, ελάχιστα λιπαρά 42%, μέγιστη υγρασία 56%

ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ: 3 μήνες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: 12 μήνες

ΒΑΡΟΣ: ±350g ή ±1000g ή 4000g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: κενό αέρος (vacuum)

Κατηγορία:

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
ΚΟΡΥΦΗ