MARKET PLACE

SUGGESTIONS

We’ve chosen and present you the best products of Tinos island. Discover them!

T-Οinos
Μαλαγουζιά

T-Οinos Μαλαγουζιά

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Μαλαγουζιά

ΕΔΑΦΟΣ: Αμμώδες με γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογικός αμπελώνας.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 450 μ.

ΦΥΤΕΥΣΗ: 1.150 φυτά / στρέμμα

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: Βορειοανατολικός

ΑΠΟΔΟΣΗ: 500 κιλά / στρέμμα

ΤΡΥΓΟΣ: 31/08/15

ΑΛΚΟΟΛΗ: 11,0%

Γραβιέρα

Παραδοσιακή
γραβιέρα Τήνου

Παραδοσιακή γραβιέρα Τήνου

Φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα,αγνή φυσική πυτιά τυριού, οξυγαλακτική καλλιέργια, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι, ελάχιστα λιπαρά 42%, μέγιστη υγρασία 56%

ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ: 3 μήνες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: 12 μήνες

ΒΑΡΟΣ: ±350g ή ±1000g ή 4000g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: κενό αέρος (vacuum)

Παστέλι

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.

Vaptistis
White

Vaptistis White

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 70% – 30% Ασύρτικο – Μονεμβασιά
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 430 μ.
ΑΛΚΟΟΛΗ: 14,0%

NEWS

Art-design-recycleRead more +29 July 2014 By Nikos Saltamanikas in Local's View

Denou, Art-design-recycle

Art-design-recycle A place that works in Tinos, from July 2013 as a gallery, especially young artists selected from across the spectrum of visual arts (painting, sculpture, marble sculpture, etc.). Presents creations of modern design and jewelery unexpected or recyclable materials. Assumes renewal – transforming old furniture and objects, giving them a fresh image and/or changing
Read more +20 December 2017 By Tinos About in Rocks

On the rocks

Climb Exombourgo reveals the secrets of climbing at the largest boulder area in Europe, so as to conquer not just the mountain, but even yourself. The rock of Exombourgo is considered the largest boulder area in Europe Certainly, when you get on the ship for Tinos, you cannot imagine that you are going to a
Read more +20 January 2023 By Nikos Saltamanikas in Culture, Events, Gastronomy, General, Local's View

Goat or table? Traditional or contemporary?

Our goat, Jo, will go off the beaten track in her search of the best and purest local raw materials, for her and her loved ones to feast on. She does not need to travel long, for her flexibility and sheer wit allow her to compile enough food. Not only for her outright survival, but
TOP