Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • EnglishEnglish
    • Ελληνικά Ελληνικά
  • WHAT TO DO
    • BEST OF TINOS
      • Religion
      • Gastronomy
      • Accomodation
      • Entertainment
      • Beaches
    • ACTIVITIES
      • Sports & Adventure
        • Tinos Running Experience
      • Wellness
      • Conference Tourism
    • YOU IN TINOS
      • Young
      • Couples
      • Families
      • 55+
      • LGBT
  • WHERE TO GO
    • REGIONS
      • Chora
      • Exo Meria
      • Pano Meria
      • Kato Meria
    • BY SEASON
      • Spring
      • Summer
      • Autumn
      • Winter
    • CHOICES
      • FOODPATHS
      • ART SNAPS
  • CULTURE
    • Delos
    • History
    • Museums
    • Customs
    • Culture
    • Cultural Associations
  • TINOS SECRETS
    • Accommodation
    • Transportation
    • Food
    • Entertainment
    • Shopping
    • Tinian Constructions
  • MARKET PLACE
  • BLOG
  • Home
  • Blog
  • Recipes
  • Little Fish (Psarakia)

Little Fish (Psarakia)

Little Fish (Psarakia)

Thursday, 31 July 2014 / Published in Recipes
Ψαράκια

Anna Delatolla’s recipe

The famous little fish don’t swim in the sea… they are sweet stuffed pancakes which are offered in Christmas during weddings and christenings.

INGREDIENTS FOR 45 LITTLE FISH
For the stuffing: • 1 cup of water • ½ cup of sugar • ½ cup of honey • 2 cups
of chopped walnut kernel • 1 cup of chopped rusk or toast • 1 teaspoon of cinnamon
• teaspoon of chopped of clove • The zest of 1 big orange • 1/2kg of powdered sugar for the wrapping.
For the crust: • 500gr of flour of all uses • 1 egg • 3tbsp of oil • Some salt
• 2/3 cups of water or orange juice • 1 shot of raki

PREPARATION
Put the water, honey and sugar to start boiling. Move away from the fire and let the mixture get cold. Add the walnut kernel, the rusk, the orange zest and the seasonings in the syrup. Mix the ingredients with a spoon so as to blend very well and let them for 6-8 hours. Prepare the dough as follows:
Put the flour in a bowl and add the egg, the oil and the salt and stir. hrow slowly the water so as the dough to become pliable and not sticky. Leave it for half an hour, divide in small dough balls and open a thin crust. Cut in strips of 15cm wide. Along the crust strip, put –one by one- spoonful of stuffing, around 10cm the one away from the other and fold the crust so as to cover the stuffing. Cut in the shape of a thin fish. Let the fish on a cotton towel until all of them are done and cover them so as not to dry. Pour the oil in a pot and once it is hot, dip the fish, turn them over from both sides and place them in an absorbent paper. Once cold, dip them in powdered sugar If you don’t want to eat them straightaway, you can skip the powdered sugar. This is something you do when you are about to serve them, in order to look nice.

Special thanks to ms. Nikoletta Delatola-Foskolou for the tasteful recipes

What you can read next

Crispy must cookies
Rice with artichokes
Cowpea pods (livia)

Recent Posts

  • anarixisi tinos

    Climbing Tinos

    Climbing in Tinos with Climb Exombourgo Tinos i...
  • Traditional House in Tinos

    Traditional House in Tinos Transformed into a M...
  • Axahas, a “refuge” that gazes ad infinitum

    One with the Nature of Tinos Two stone houses w...
  • Dentro All Day Bar Tinos

    Three young men, Dillan Liritis, Panos Daferano...
  • Wedding and Baptism: Save the date

    The island that combines the aegean blue and cy...

Archives

Categories

ABOUT USTHANKSMAGAZINEVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTRAVELLER'S INFOPRIVACY POLICYCONTACT

Subscribe to our newsletter to learn the latest news about Tinos

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

TOP
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Always active
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}