Μουστοκούλουρα τραγανά
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Μουστοκούλουρα τραγανά Συνταγή για Μουστοκούλουρα τραγανά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κουταλάκι κανέλα • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού • 1 κουταλάκι σόδα • 1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη (όσο χρειαστεί) • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε λεκάνη το
No Comments
Παξιμάδια Τήνου
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Συνταγή για Παξιμάδια Τήνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο • 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) •
Κουνέλι ριγανάτο
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Κουνέλι ριγανάτο Συνταγή για Κουνέλι ριγανάτο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κουνέλι • 1 φλιτζάνι ξίδι • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φύλλα δάφνης • 1 κρεμμύδι ξερό • χυμό 1 λεμονιού • ρίγανη • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια τουκουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε
Καλαμάρια γεμιστά
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Καλαμάρια γεμιστά Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 11/2 κιλό καλαμάρια • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ρύζι • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές κάππαρη • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο •1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το
Αγκιναρόρυζο
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Αγκιναρόρυζο Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα»
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα» Συνταγή για Πατατόπιτα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ 2 1/2 κιλά πατάτες 2 κουταλιές βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί) 1 κουταλιά ρίγανη 1/2 φλιτζάνι γάλα 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 κουταλιές ελαιόλαδο για το ταψί και το ψήσιμο
Αγκινάρες πανέ
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Αγκινάρες πανέ Συνταγή για Αγκινάρες πανέ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 10 αγκινάρες χυμό 2 λεμονιών 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη 2 αβγά χτυπημένα 1 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε μία μία τις αγκινάρες και τις περνάμε από το χυμό των λεμονιών, για να μη μαυρίσουν. Τις βράζουμε για 5 λεπτά,
Εστιατόρια-Διευθύνσεις γεύσης
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της Τήνου με μια ματιά! Βωλάξ / Βωλάξ, τηλ.: 22830 41021. Ρόκος / Βωλάξ, τηλ.: 22830 41989. Της Ειρήνης / Πύργος, τηλ.: 22830 31165. Κατώι / Φαλατάδος, τηλ.: 22830 41000. Μάρκος / Πάνορμος, τηλ.: 22830 31336. Παλέτα / Πάνορμος , τηλ.: 22830 31930. Πεντόστρατο / Μέση, τηλ.: 22830 41127. Ταρσανάς
Νικολέττα Δελατόλα-Φωσκόλου – Κυκλάδων Γεύσεις
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Κυκλάδων Γεύσεις Η Νικολέττα Δελατόλα-Φωσκόλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Τήνο. «…Ταξίδεψα στα όμορφα νησιά των Κυκλάδων και συναντήθηκα με πολλές κυρίες απ’ το καθένα, συζήτησα μαζί τους και εκείνες με πολλή αγάπη κάθισαν κοντά μου, διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους, απάντησαν στις ερωτήσεις μου, και μου περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις διατροφικές συνήθειες του νησιού
Μαρλά – Μαμάδο – Πολιτιστικός Σύλλογος
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Μαρλά – Μαμάδο – Πολιτιστικός Σύλλογος Επιστροφή στις ρίζες «Η ΤΗΝΟΣ» έγραφε με μεγάλα γράμματα στη μάντρα του μαρμαρογλυφείου που είχε ο πατέρας μου στην Αθήνα! Αυτό ήταν, ότι γνώριζα, από το νησί μας!! Εκεί, θυμάμαι, συναντούσε τους συντοπίτες του Tηνιακούς μαρμαράδες, και τα αδέλφια του, με τα οποία, μέσα από την τέχνη τους, είχανε


English 












