Συνταγή για Αγκιναρόρυζο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ
• 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
• 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες, τα σοτάρουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα έξι φλιτζάνια νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, βάζουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό. Του προσθέτουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με πιρούνι. Για να το σερβίρουμε, το βάζουμε σε φόρμα, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού, ή με αγκινάρες.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές