Κουνέλι ριγανάτο Συνταγή για Κουνέλι ριγανάτο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 1 κουνέλι • 1 φλιτζάνι ξίδι • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 φύλλα δάφνης • 1 κρεμμύδι ξερό • χυμό 1 λεμονιού • ρίγανη • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια τουκουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε
Καλαμάρια γεμιστά Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ • 11/2 κιλό καλαμάρια • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1/2 φλιτζάνι ρύζι • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές κάππαρη • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο •1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το
Αγκιναρόρυζο Συνταγή για Αγκιναρόρυζο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ • 10 αγκινάρες • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 7 φλιτζάνια νερό • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι • 2 λεμόνια • αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά
Πατατόπιτα ή «πατέ» ή «μπομπότα» Συνταγή για Πατατόπιτα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ 2 1/2 κιλά πατάτες 2 κουταλιές βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί) 1 κουταλιά ρίγανη 1/2 φλιτζάνι γάλα 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 κουταλιές ελαιόλαδο για το ταψί και το ψήσιμο
Αγκινάρες πανέ Συνταγή για Αγκινάρες πανέ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 10 αγκινάρες χυμό 2 λεμονιών 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη 2 αβγά χτυπημένα 1 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε μία μία τις αγκινάρες και τις περνάμε από το χυμό των λεμονιών, για να μη μαυρίσουν. Τις βράζουμε για 5 λεπτά,