Γαρίδες με αλιφώνια
Υλικά
1/2 κιλό χόρτα Αλιφώνια
20 γαρίδες Νο 3
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
3 αυγά
2 κούπες ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
6 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γαρίδες με αλιφώνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα αλιφώνια σε άφθονο νερό. Τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να τρώγονται ευχάριστα. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος το κεφάλι, την ουρά και το μαύρο εντεράκι στην πλάτη
Σε μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ελαφρώς, βάζουμε τις γαρίδες και το κρεμμύδι. Τις σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές, για 2-3 λεπτά, και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε, κρατάμε τον ζωμό σε ένα άλλο σκεύος και ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με τα χόρτα ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τον ζωμό συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.