Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018 Πρόγραμμα
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτισμός
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
    • Διαμονή
    • Μετακίνηση
    • Φαγητό
    • Διασκέδαση
    • Αγορές
    • Τήνιες Κατασκευές
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
  • BLOG
  • Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • Παξιμάδια Τήνου

Παξιμάδια Τήνου

Παξιμάδια Τήνου

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 / Published in Συνταγές
Παξιμάδια Τήνου

Συνταγή για Παξιμάδια Τήνου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
Για το προζύμι: • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 3 φακελάκια ξερή • 2 ποτήρια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για το ζυμάρι: • 2 κιλά αλεύρι • 1/2 φλιτζάνι λάδι • 1/4 φλιτζανιού γλυκάνισο
• 250 γρ. ζάχαρη • νερό ζεστό (περίπου 800 γρ.) • 2 κουταλιές αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το προζύμι: Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι περίπου χλιαρό νερό και προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί πηχτός χυλός. Το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι και το προζύμι, και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το λάδι και το γλυκάνισο. Σε μια κατσαρόλα έχουμε ζεστό νερό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στο νερό και τα ανακατεύουμε να λιώσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη λεκάνη και το ζυμώνουμε, έως ότου γίνει το ζυμάρι αφράτο δίχως να κολλάει. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και ένα ελαφρύ κάλυμμα και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου. Όταν πλέον φουσκώσει, παίρνουμε λίγο λίγο ζυμάρι και πλάθουμε σε μπαστούνι 2 εκ. Το κόβουμε ανά 8-10 εκ. περίπου. Τοποθετούμε τα κομμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε λαδωμένο ταψί. Τα σκεπάζουμε πάλι για 1,5 ώρα για να φουσκώσουν. Κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα χωρίζουμε προσεκτικά. Κατόπιν, τα τοποθετούμε ξανά στο ταψί πλαγιαστά, σε ομόκεντρους κύκλους. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 100°C για 5 ώρες, ώστε να στεγνώσουν και να γίνουν παξιμάδια. Διατηρούνται πολύ καιρό σε αεροστεγή κουτιά.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές. Παξιμάδια Τήνου

What you can read next

Γαύρος μαριναρισμένος
Γαύρος μαριναρισμένος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά
Αγκινάρες πανέ
Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα κρασί και κανέλα

Recent Posts

  • anarixisi tinos

    Αναρρίχηση στην Τήνο

    Αναρρίχηση στην Τήνο με το Climb Exombourgo Η Τ...
  • Παραδοσιακό Σπίτι στην Τήνο

    Παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο μεταμορφώνεται σε μ...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Ένα με τη φύση της Τήνου Δύο πέτρινες κατοικίες...
  • Μεγαλόχαρη Τήνου: Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Ιερός Ναός Μεγαλόχαρης Πώς ανακαλύφθηκε η θαυμα...
  • Δέντρο All Day Bar Τήνος

    Τρία νέα παιδιά, ο Dillan Λυρίτης, ο Πάνος Δαφε...

Archives

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved | Powered by Shell-iT

TOP
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}