Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Χταπόδι κρασάτο
Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.
Χταπόδι κρασάτο
Ένα σαγηνευτικό κρασί με πληθώρα αρωμάτων. Έντονο κόκκινο χρώμα. Πιπεριά, μπαχάρια, μόκα, κακάο και άρωμα κερασιού. Το στόμα έχει ενέργεια, είναι πλούσιο, πολύπλοκο και γενναιόδωρο, με μια μακριά επίγευση που χαρακτηρίζεται από μια αλατότητα. Εξαιρετική δυναμική παλαίωσης.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό χταπόδι 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κόκκους μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά, χωρίς να
προσθέσουμε νερό, διότι θα βγάλει το δικό του. Όταν πάρει μερικές βράσεις, πετάμε το νερό που
έβγαλε. Το ξαναβάζουμε να σιγοβράσει χωρίς νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε. Το
κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι,
το σκόρδο και το χταπόδι. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε και τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και
πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο το σβήνουμε και το σερβίρουμε
συνοδευόμενο με το εξαιρετικό κρασί Clos Stegasta Mavrotragano 18 που θα απογειώσει γευστικά τη συνταγή μας.