Γαστρονομικής φύσης, συνδυάζει ‘μαεστρικά’ φρούτο και ορυκτότητα και πλημμυρίζει τον ουρανίσκο με τις γευστικές του εντάσεις.
Απαλό ροζέ χρώμα, ιδιαιτέρως κομψή αρωματικά μύτη που θυμίζει φράουλα και βατόμουρο. Δροσερή, τονισμένη οξύτητα στο στόμα με ορυκτή επίφαση, σε ένα όμορφα δομημένο ροζέ κρασί με εντυπωσιακό σε διάρκεια και εντάσεις τελείωμα.
Σας ευχαριστούμε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το προϊόν T-Οinos Mavrose! Παρακαλούμε, συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
Γαστρονομικής φύσης, συνδυάζει ‘μαεστρικά’ φρούτο και ορυκτότητα και πλημμυρίζει τον ουρανίσκο με τις γευστικές του εντάσεις.
Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε το μεγάλο εύρος δυνατοτήτων του οικοσυστήματος που δεσπόζει στα ορεινά νότια τοπία του νησιού μας, φυτέψαμε τη λευκή ποικιλία Ασύρτικο. Πιστεύουμε πως ο συνδυασμός της δυναμικής αυτής ποικιλίας και των εδαφοκλιματικών παραγόντων μπορούν να δώσουν κρασιά ιδιαίτερης δομής και συμπύκνωσης που κουβαλούν μέσα τους την προέλευσή τους. Μακρές ζυμώσεις και παρατεταμένα διαστήματα ωρίμανσης με τις οινολάσπες ολοκληρώνουν το χαρακτήρα του. Μπορείτε να το συνδυάσετε με κάθε είδους θαλασσινά, καθώς και με λευκά λιπαρά κρέατα.
Χαμένο για χρόνια στη μετάφραση, μεταξύ επιτραπέζιας και οινοποιήσιμης ποικιλίας, το Ροζακί, αν και γνωστό στους αμπελουργούς του νησιού, δε μας έχει παρουσιάσει όλες του τις δυνατότητες. Στην προσπάθεια μας να το εξερευνήσουμε καταλήξαμε σε ένα απαλού χρώματος και διακριτικών αρωμάτων φρούτων ροζέ κρασί, αποτέλεσμα της 24ωρης παραμονής των στεμφύλων με το χυμό και των χαμηλών θερμοκρασιών οινοποίησης. Μια προσπάθεια από το οινοποιείο μας για την ανάδειξη αυτής της ποικιλίας που προέρχεται από ένα αυτόριζο αμπελώνα και μέτρα πάνω από ένα αιώνα ζωής. Μία επιλογή που θα σας ταξιδέψει στα νησιά των Κυκλάδων.
Χρονιά 2016
Vaptistis του Γιάννη Μωραΐτη: Χρώμα ρουμπινιού μεσαίου βάθους και έντασης, αρκετά νεανικό ακόμα και ιώδες. Άρωμα καραμελωμένου και πικάντικου/πιπεράτου κόκκινου φρούτου-όχι πολύ γλυκού-πασπαλισμένου με μοσχοκάρυδο. Άρωμα καραμελωμένου και πικάντικου/πιπεράτου κόκκινου φρούτου-όχι πολύ γλυκού-πασπαλισμένου με μοσχοκάρυδο, άρωμα επίσης pain d’epices (gingerbread) και φρούτου που αποκαλείται “βανίλια”.
Τεχνική Περιγραφή
© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved | Powered by Shell-iT