ΙΕΚ PRAXIS στο TINOS ABOUT
Στη Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS οι καθημερινοί καθηγητές είναι όλοι οι Βραβευμένοι Chefs!
Το PRAXIS είναι η Σχολή Επισιτισμού που διαφέρει. Οι βραβευμένοι Chefs δεν είναι απλά ονόματα δίπλα στον τίτλο της σχολής ή επισκέπτες για ένα δύο σεμινάρια. Είναι αυτοί που καθημερινά διδάσκουν και δίνουν την ψυχή τους και τις γνώσεις τους στα Τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του PRAXIS.
Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε κάθε μέρα μάθημα Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής με Καθηγητές εκείνους τους Chefs που έχουν βραβευτεί με Δύο (2) Αστέρια Michelin, Χρυσούς Σκούφους ή Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας? Σίγουρα η εμπειρία είναι μοναδική.
Αν μάλιστα οι διακεκριμένοι καθηγητές συνδυάζονται με Εργαστήρια που θα τα ζήλευαν και τα καλύτερα εστιατόρια ή ξενοδοχεία, με εξειδικευμένα βιβλία και απεριόριστα υλικά και πρώτες ύλες, τότε το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS, που λειτουργεί στην Αθήνα και στην Χαλκίδα, επιμένει στην τελειότητα. Σκοπός του προγράμματος σπουδών δεν είναι απλώς να πάρουν οι σπουδαστές το Κρατικό Δίπλωμα (που θα έπαιρναν και από οποιαδήποτε άλλη σχολή μαγειρικής), αλλά να γίνουν επαγγελματίες, με γνώσεις και δεξιότητες μοναδικές!
Προσομοιάζοντας τις συνθήκες μιας πραγματικής επαγγελματικής κουζίνας, οι σπουδές στο PRAXIS, δίνουν έμφαση στην πρακτική (hands on) εκπαίδευση και όχι στην απλή «παρατήρηση» του μαθήματος. Ο κάθε σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί τα δικά του μοναδικά πιάτα κάθε μέρα, με την καθοδήγηση σπουδαίων εκπαιδευτών.
Το αποτέλεσμα είναι οι σπουδαστές του PRAXIS να αποφοιτούν ως ολοκληρωμένοι επαγγελματίες που ξεχωρίζουν από τους αποφοίτους κάθε άλλης σχολής. Αυτό το αναγνωρίζουν αμέσως οι επιχειρήσεις εστίασης, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι του PRAXIS να είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Η απόδειξη είναι ότι απασχολούνται όλοι σε ποσοστό 100%, ακόμη και πριν καλά καλά αποφοιτήσουν!
Η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS διαθέτει ένα μεγάλο κύκλο συνεργασιών με τις καλύτερες επιχειρήσεις Εστίασης σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές προωθεί τους σπουδαστές της για αμειβόμενη πρακτική άσκηση, αλλά και τους αποφοίτους της για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Το PRAXIS ακολουθεί μια εντελώς εξατομικευμένη πρακτική: Δεν τοποθετεί εργασιακά τους σπουδαστές του μαζικά σε μεγάλες και απρόσωπες ξενοδοχειακές μονάδες. Αξιολογεί κάθε σπουδαστή ατομικά, αλλά και κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση, ώστε να επιτυγχάνει το απόλυτο matching: κάθε σπουδαστής τοποθετείται σε εκείνο το εξαιρετικό a la Carte Εστιατόριο που του ταιριάζει, δίπλα σε σπουδαίους Chefs, όπου αποκομίζει μοναδικές εργασιακές εμπειρίες και μπορεί να ξεδιπλώσει τις μεγάλες ικανότητες που έχει ήδη αποκτήσει στην Σχολή. Χτίζει έτσι ένα πολύ δυνατό βιογραφικό και ανοίγει μοναδικούς δρόμους στην καριέρα του.
Γι’ αυτούς τους λόγους το moto του PRAXIS είναι: «κάνε τώρα την Πρώτη Πράξη της Επιτυχίας και γίνε ο επαγγελματίας που ξεχωρίζει».
Στους βραβευμένους Chefs-Καθηγητές της Σχολής Γαστρονομίας PRAXIS περιλαμβάνονται:
- Άγγελος ΛΑΝΤΟΣ, ΣΠΟΝΔΗ, 2 Αστέρια MICHELIN, 3 Αστέρι FNL, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
- Αλέξανδρος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, SENSE, Βραβείο MICHELIN PLATE
- Δημήτρης ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ARTISANAL, ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
- Θοδωρής ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, PARLA, ΣΕΛΗΝΗ, 2 Αστέρια FNL
- Δημήτρης ΤΣΩΤΣΟΣ, Chef HIDE N’SEEK, Premium Award of Taste & Quality Estiatoria.gr
- Γιάννης ΚΙΤΣΑΛΗΣ, Executive Chef, ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
- Χάρης ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ, Chef KATIKIES GARDEN SANTORINI,
- Βασίλης ΣΠΟΡΟΣ, Chef MAMA ROUX, POBOYS
Ενώ στην σειρά Εξειδικευμένων Σεμιναρίων Μαγειρικής (Master Classes) του κύκλου GASTRONOMY DAYS κάθε χρονιάς, συμμετέχουν βραβευμένοι chefs, όπως:
- Θάνος ΦΕΣΚΟΣ, Asst. Head Chef GERANIUM, Κοπεγχάγη, 3 Αστέρια MICHELIN
- Άνταμ ΚΟΝΤΟΒΑΣ, ex Chef MYLOS Μύκονος, ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, 1 Αστέρι FNL
- Θάνος ΣΤΑΣΙΝΟΣ, Ex Chef NIKKEI Peruvian Resto (Κολωνάκι, Μύκονος)
- Δημήτρης ΜΠΟΥΤΣΑΛΗΣ, GB ROOF GARDEN, Βραβείο MICHELIN PLATE, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
- Αλέξανδρος ΚΟΣΚΙΝΑΣ, TUDOR HALL, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, 2 Αστέρια FNL
- Παύλος ΚΥΡΙΑΚΗΣ, LYCABETUS RESTAURANT, Σαντορίνη, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
- Σάκης ΒΕΝΕΤΗΣ, Executive Chef ELECTRA METROPOLIS HOTEL
- Κωστής ΚΩΣΤΑΚΗΣ, Chef Patron Boulangerie «A λα Γκρέκ»
- Ηλίας ΣΚΟΥΛΑΣ, FOOD MAFIA
Η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS είναι Ιδιωτικό ΙΕΚ Αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Αριθμός Αδείας 120871 / ΙΑ (ΦΕΚ 2279/Β/12-9-2013).
Προσφέρει διετείς (2 έτη) σπουδές που οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στην ΕΕ., Αναβολή Στρατού και Κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα ανάλογα με την ειδικότητα.
Οι ειδικότητες Τουρισμού – Επισιτισμού που προσφέρει η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS είναι:
- Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
- Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
- Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Το ΙΕΚ PRAXIS λειτουργεί στην Αθήνα και στην Χαλκίδα με πέντε (5) κτίρια με 4.500 τ.μ. υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων.
Εκτός από τις σπουδές Τουρισμού – Επισιτισμού, προσφέρει άλλες 70 δυναμικές ειδικότητες στους τομείς: ΙΕΚ PRAXIS στο TINOS ABOUT
Κομμωτικής, Αισθητικής, Μακιγιάζ, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Φαρμάκων-Καλλυντικών, Βρεφονηπιοκομίας, Εργοθεραπείας, Πληροφορικής, Γραφιστικής, Λογιστικής, Μηχανικών Αυτοκινήτων, Προπονητικής, Στέλεχος Security, Δημοσιογραφίας, Φωτογραφίας, Συντήρησης Έργων Τέχνης, Τεχνικών Κατασκευής Κοσμήματος, Τυροκομίας, Βιολογικής Γεωργίας, Αμπελουργίας – Οινολογίας, Μελισσοκομίας.
- ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), τηλ 210-8230090
- ΧΑΛΚΙΔΑ: Λ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια), τηλ 22210-74005
Όλες οι πληροφορίες για τις σπουδές στο ΙΕΚ PRAXIS βρίσκονται αναλυτικά στο www.iekpraxis.gr