Οι νεαροί ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου Μεσκλιές, όταν βρίσκονται στο εργαστήριο ανάμεσα σε αρώματα και δημιουργίες, νιώθουν ότι η ζαχαροπλαστική ήταν γι’ αυτούς μονόδρομος. Γιατί απλούστατα, την έχουν μέσα τους.
Ο Μιχάλης Αμοιραλής και η Φραγκίσκα Φωσκόλου είναι η τρανή απόδειξη πως όταν υπάρχει κοινό όραμα και καλή επικοινωνία, τότε μια επιχείρηση μπορεί να εδραιωθεί σε στέρεο επαγγελματικό έδαφος. Τα θεμέλια έριξαν οι γονείς τους, Φραγκίσκος Αμοιραλής και Γιώργος Φώσκολος, πριν από περίπου 40 χρόνια, ιδρύοντας το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Μεσκλιές στην πόλη της Τήνου. Το οικοδόμημα της φιλίας, της συνεργασίας και της αγάπης τους για τη ζαχαροπλαστική όχι μόνο άντεξε στο χρόνο, αλλά πέρασε και στα παιδιά τους, τους σημερινούς ιδιοκτήτες του φημισμένου ζαχαροπλαστείου τους. Στο «τιμόνι» του Μεσκλιές πια, η νέα γενιά συνεχίζει με μεράκι, φαντασία και σκληρή δουλειά το «έργο» που κληροδότησε. «Βασικό κομμάτι της επιτυχίας μας είναι η ανάγκη να ανανεωνόμαστε συνέχεια και να προσφέρουμε στους πελάτες μας εκτός από την καλή μας ποιότητα και καινούριες γεύσεις», εξηγεί η Φραγκίσκα για το όνομα που έχουν «χτίσει».
Φέτος το καλοκαίρι, η ήδη μεγάλη γκάμα γεύσεων στα παγωτά τους, φτιαγμένα με φρέσκο γάλα Τήνου, αγνά αρώματα και φρέσκα φρούτα, εμπλουτίζεται με απολαυστικές προτάσεις. Κλασικές γλυκές αξίες του καταστήματος παραμένουν τα «Λυχναράκια» ή «Τσιμπητές», ένα γλυκό που κλείνει μέσα του την ίδια την Τήνο. Όπως μας αναφέρουν «πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό τυροπιτάκι που φτιάχνουν όλα τα σπίτια τις μέρες του Πάσχα. Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα οι γυναίκες ζύμωναν, άνοιγαν το φύλλο, ετοίμαζαν τη γέμιση και τσίμπαγαν τις τυρόπιτες μία-μία σαν να φτιάχνουν ένα μικρό καλαθάκι. Με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο συνεχίζουμε κι εμείς να παρασκευάζουμε αυτό το γλυκό, το οποίο σου αφήνει μια γλυκόξινη γεύση από το πέτρωμα (ανάλατο τυρί Τήνου) και τη ζάχαρη, ενώ έχει και πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας».
Όσο για το λόγο που ασκούν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, ο Μιχάλης και η Φραγκίσκα δηλώνουν ότι «αυτό που ζητάμε εμείς είναι ίδιο μ’ αυτό που ζητάει και ένας καλλιτέχνης, να μαγέψει με το έργο του». Και όντως, μαγεύουν…