Αντώνης Ψάλτης Ήταν ένα μικρό καράβι… σε έναν καταπράσινο κήπο, που σέρβιρε ό,τι πιο προχωρημένο έχει να επιδείξει η ελληνική σύγχρονη κουζίνα. Δεν πρόκειται για παραμύθι, αλλά για το δημιουργικό εστιατόριο του που έχει ο chef Αντώνης Ψάλτης. “Αγαπώ όλα τα άγρια προϊόντα που παράγει η Τήνος, αυτά που για να τα βρεις πρέπει να

Κατερίνα Μαρκουίζου: Εκ των έσω

Κατερίνα Μαρκουίζου
Κατερίνα Μαρκουίζου Η interior designer και ιδιοκτήτρια του concept store Τεχνοτροπές, μελετά, διακοσμεί και μεταμορφώνει τον εσωτερικό μας… κόσμο. Η ιδιοκτήτρια του ξεχωριστού concept store Τεχνοτροπές, Κατερίνα Μαρκουίζου, δραστηριοποιείται στο χώρο του interior design τα τελευταία έντεκα χρόνια. Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να ασχοληθεί με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων έπαιξε το επάγγελμα του πατέρα

Έφη Πολυκανδρίτη: “In fashion”

Έφη Πολυκανδρίτη Μια γυναίκα με φετίχ τα ρούχα και τα αξεσουάρ, δεν μπορεί παρά να είναι πάντα μέσα στη μόδα. Η ιδιοκτήτρια του Emporio Tinos μας συστήνεται. Ταξίδεψε πολύ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επισκέφθηκε νέα μέρη και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα κάλλη και τα πλεονεκτήματά τους. Σαν την Τήνο όμως,

Νίκος Καλούμενος: “Arts and crafts”

Νίκος Καλούμενος
Νίκος Καλούμενος Δίνει μορφή στο ξύλο και «πλάθει» το PVC. Είναι τεχνίτης της ύλης. Δεν είναι παιδί της πόλης. Είναι άνθρωπος που αγαπά τη ζωή και τις ομορφιές του χωριού. Πώς όχι, όταν ζει και εργάζεται στην πράσινη κοιλάδα του Ταραμπάδου; Γέννημα θρέμμα Τηνιακός ο Νίκος Καλούμενος, με ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης στον τόπο του, δραστηριοποιείται
Γιάννης Κελαδίτης Ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κρεοπωλείου «Ο Μπόρας», φέρνει την Τήνο στο πιάτο μας! Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κρεοπωλείου «Ο Μπόρας» ξεκίνησε το 1960 στον πιο εμπορικό δρόμο της Τήνου, την οδό Ευαγγελίστριας. Μισό αιώνα μετά, εν έτει 2013, η παράδοση στην παραγωγή και πώληση ποιοτικών τηνιακών προϊόντων συνεχίζεται στο ίδιο κομβικό σημείο. Με
Δημήτρης Λούβαρης Η μακρόχρονη πείρα και η παράδοση 150 ετών στις κατασκευές είναι το πολύτιμο φορτίο που «κουβαλά» ο επιχειρηματίας της AK Development. Η κατασκευαστική εταιρεία AK Development του Δημήτρη Λούβαρη έχει βαθιές «ρίζες». Επίσης ιστορία 150 ετών και μια βαρύτιμη κληρονομιά, η οποία πέρασε από γενιά σε γενιά. Όταν ο παππούς Δημήτρης άρχισε να
Αγγελίνα Γιαννοπούλου
Αγγελίνα Γιαννοπούλου Eπένδυσε κυριολεκτικά και μεταφορικά σε Θέα Θάλασσα, με σκοπό να προσφέρει αυθεντική, τηνιακή φιλοξενία. Έχοντας το χάρισμα της επικοινωνίας, όρεξη για δουλειά και ανοιχτούς ορίζοντες, η Αγγελίνα Γιαννοπούλου βρέθηκε στην «υπηρεσία» του τουρισμού. Η νεαρή οικοδέσποινα των studios Θέα Θάλασσα, απολύτως συνειδητοποιημένη, έκανε επάγγελμα αυτό που την γέμιζε ως άνθρωπο. Την επαφή με
Ελένη Θεοδώρου Το ιστορικό οινομαγειρείο της Χώρας Το Κουτούκι της Ελένης έγινε γαστρονομικός θεσμός. Ποιος «κρύβεται» πίσω από τις παραδοσιακές, νησιώτικες γεύσεις; Η Ελένη Θεοδώρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο, όμως θέλησε να γνωρίσει και την Αθήνα. Έζησε στην πρωτεύουσα για είκοσι χρόνια, ενώ το 1994 αποφάσισε να κάνει ένα δυνατό comeback και να γυρίσει
Ψάλτη
ΑΦΟΙ Ψάλτη Το χρονικό της μετατροπής ενός παραδοσιακού, κυκλαδίτικου ανεμόμυλου σε… άντρο της τηνιακής διασκέδασης, διά στόματος των αδερφών Ψάλτη. Ο Λευτέρης, ο Αντρέας και ο Γιάννης Ψάλτης δέχτηκαν από τον παππού τους ένα σπουδαίο δώρο. Έναν παλιό ανεμόμυλο στο λόφο που κοιτάει τη Χώρα από ψηλά, στην τοποθεσία Μύλοι. Όταν τα τρία αδέρφια Ψάλτη
Άννα Ρήγου
Η οικοδέσποινα της ταβέρνας Τα Υστέρνια, Άννα Ρήγου, γνωρίζει καλά την τέχνη του τηνιακού τρώγειν και πίνειν. Η φιλοσοφία της ταβέρνας Τα Υστέρνια μπορεί να συνοψιστεί σε μόλις τρεις λέξεις: σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό. Κοινωνός της, η ιδιοκτήτρια Άννα Ρήγου. Από το 1995, η ψυχή του μικρού μεν, «θαυματουργού» δε εστιατορίου στον ορεινό οικισμό των Υστερνίων
TOP