Ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κρεοπωλείου «Ο Μπόρας», Γιάννης Κελαδίτης, φέρνει την Τήνο στο πιάτο μας!
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κρεοπωλείου «Ο Μπόρας» ξεκίνησε το 1960 στον πιο εμπορικό δρόμο της Τήνου, την οδό Ευαγγελίστριας. Μισό αιώνα μετά, εν έτει 2013, η παράδοση στην παραγωγή και πώληση ποιοτικών τηνιακών προϊόντων συνεχίζεται στο ίδιο κομβικό σημείο, με άξιο «διάδοχο» της οικογενειακής επιχείρησης και σημερινό ιδιοκτήτη τον κ. Γιάννη Κελαδίτη.
Στο φιλικό περιβάλλον του ανακαινισμένου καταστήματος, βρίσκει κανείς μοσχάρι από τη φάρμα τους ή τα χωριά Κώμη, Καλλονή και Αετοφωλιά, ντόπιο, καλοαναθρεμμένο κατσικάκι και αρνί από Τηνιακούς κτηνοτρόφους, επιλεγμένο χοιρινό κρέας και κοτόπουλο από Έλληνες προμηθευτές, χειροποίητο χοιρινό ή μοσχαρίσιο λουκάνικο και, βέβαια, την καλύτερη λούζα στο νησί. «Η λούζα φτιάχνεται από χοιρινό καρέ καθαρό που παστώνεται για λίγες μέρες και στη συνέχεια «εμβαπτίζεται» σε κόκκινο κρασί μπρούσκο με μπαχαρικά. Έπειτα, μπαίνει σε έντερο και στεγνώνει 1-2 μήνες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), ώσπου να στεγνώσει και να κοπεί σε κομμάτια», μας εξηγεί ο κ. Κελαδίτης για την παρασκευή του απολαυστικού εδέσματος που συνοδεύει τέλεια σαλάτες, τσίπουρο και κρασί. Στο «καλάθι» με τα εκλεκτά καλούδια του καταστήματος συγκαταλέγονται τοπικά προϊόντα από τον Αγροτικό συνεταιρισμό Τήνου, όπως κοπανιστή, γραβιέρα, βωλάκι, τυρί Τήνου, αλλά και κάπαρη σε βάζο, μέλι και κρίταμος, από διαλεγμένους παραγωγούς.