Η οικοδέσποινα της ταβέρνας Τα Υστέρνια, Άννα Ρήγου, γνωρίζει καλά την τέχνη του τηνιακού τρώγειν και πίνειν.
Η φιλοσοφία της ταβέρνας Τα Υστέρνια μπορεί να συνοψιστεί σε μόλις τρεις λέξεις: σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό. Κοινωνός της, η ιδιοκτήτρια Άννα Ρήγου. Από το 1995, η ψυχή του μικρού μεν, «θαυματουργού» δε εστιατορίου στον ορεινό οικισμό των Υστερνίων τιμά τις τοπικές συνταγές και δίνει όλη της την ενέργεια, για την παρασκευή απλών πιάτων με τηνιακή υπογραφή.
Το μενού της λιτό και περιεκτικό, ωστόσο πληθωρικό σε νοστιμάδα. Αγκινάρες παπουτσάκια, ρολά μελιτζάνας με φέτα, κρεμμυδοντολμάδες, μαϊντανοσαλάτα, μαυρομάτικα φασόλια με λιαστές ντομάτες, φάβα, όλα από αγνά, εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, κλείνουν μέσα τους την ίδια την τηνιακή γη. Εκτός από τα μαγειρευτά και τους ντόπιους μεζέδες, η κα Ρήγου «μεταχειρίζεται» με μαεστρία ό,τι δώσουν τα δίχτυα του ψαρά, όπερ σημαίνει ότι εδώ θα δοκιμάσεις μόνο φρέσκο καλαμάρι ψητό ή ψάρι ημέρας. Αν επιλέξεις τα εξωτερικά τραπεζάκια, στα οποία δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση το κυκλαδίτικο αγέρι, φόντο στο γεύμα ή το δείπνο σου θα γίνει το μπλε της θάλασσας, η Σύρος, η Σίφνος, η Γυάρος και ο γραφικός Όρμος Υστερνίων.