Μοσχάρι στιφάδο
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χτένι η ελιά η ποντίκι
2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
2 φύλλα δάφνης
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλαράκι κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
μπαχάρι
1 συσκευασία ντομάτα πουμαρό
2 κούπες ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές και βγάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπωλ. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στην ιδια κατσαρόλα με ακόμα λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα. Τέλος ρίχνουμε στη γάστρα όλα μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας μας, ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει το υγρό από τα κρεμμύδια μαζί με τη ντομάτα παντού και να ποτίσει το κρέας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 3 ώρες με κλειστό καπάκι το οποίο ανοίγουμε στα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος.