ΥΛΙΚΑ
10 αχινοί
1/4 φλυτζάνι λάδι
1/4 φλυτζάνι κρασί λευκό
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο,
2 κρεμμυδάκια φρέσκα,
μισή ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τους αχινούς από τα αγκάθια με ένα σκληρό γάντι (ιδανικά τα κηπουρικής) και μετά τους τρίβουμε με μια συρμάτινη βούρτσα για να φύγουν όλα. Ανοίγουμε το κάτω μέρος με ένα μαχαιράκι να φύγουν μόνο τα μαύρα ενώ το «χαβιάρι» μένει μέσα. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε το ρύζι, τη ντομάτα, σβήνουμε με κρασί λευκό και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό να πάρει μια βράση και τα μυρωδικά.
Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση αρχίζουμε να γεμίζουμε τους αχινούς. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστουν,2-3 κουταλιές λάδι και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το νεράκι.