Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Συνταγές
  • Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
 

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 / Δημοσιεύθηκε Συνταγές
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Υλικά
Για την Μαιντανοσαλάτα

2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκ. κάππαρη
1 φλιτζ. κουκουνάρι
1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι,

Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάπαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και αλέθουμε, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής. Αλατοπιπερώνουμε.

Ζαργάνες
6 ζαργάνες
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Πιπέρι
Ρίγανη
2 λεμόνια
Καθαρίζουμε τις ζαργάνες, τα δυο από τα έξι ψάρια τα φιλετάρουμε και έτσι έχουμε τέσσερα φιλέτα ενώ στα άλλα τέσσερα βγάζουμε το κόκκαλο και κρατάμε τα φιλέτα πάνω στο κεφάλι τους χωρίζοντας τα στα δύο. Παίρνουμε το ένα ψάρι και ένα από τα φιλέτα, με μία οδοντογλυφίδα στερεώνουμε το μονό φιλέτο στο κεφάλι και πλέκουμε τα τρία φιλέτα πλεξούδα. Το ίδιο κάνουμε και με τα επόμενα φιλέτα και έτσι έχουμε τέσσερις ζαργάνες πλεξούδα. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλάτι τα φιλέτα, τα ψήνουμε στο τηγάνι ή στην σχάρα και σερβίρουμε με μαϊντανοσαλάτα.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά μια σχάρα και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό του λεμονιού και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα ψάρια προτού σερβίρουμε.

Περισσότερα Νέα

Μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ξερό κρεμμύδι σερβιρισμένο πάνω σε βραστά άγρια χόρτα
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Αμπελοφάσουλα (λιβιά)

Πρόσφατα Άρθρα

  • Το Σπίτι του Γιαννούλη Xαλεπά…

    Ζωή σαν μυθιστόρημα. Ο Van Gogh της ΕλλάδαςR...
  • anarixisi tinos

    Αναρρίχηση στην Τήνο

    Το Climb Exombourgo αποκαλύπτει τα μυστικά της ...
  • Σπίτι στην Τήνο

    Ένα παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο, που χτίστηκε α...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Δύο πέτρινες κατοικίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να...
  • Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Μεγαλόχαρη Τήνου Πως ανακαλύφτηκε η θαυματουργή...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ