Ορισμένες συμβουλές για τη σύζευξη φαγητού και κρασιού μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν oτι θέλετε πίνοντας όποιο κρασί θέλετε. Ακούγεται υπέροχο. Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Ψητές ζαργάνες με μαϊντανοσαλάτα
Υπάρχουν, ωστόσο, δοκιμασμένες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας και να περάσετε τη ζωή σας ως εκπαιδευμένoι λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών.
Η απόλυτη έκφραση Ασύρτικου του κτήματος παράγεται μόνο σε κορυφαίες χρονιές και σε περιορισμένες φιάλες. Ο χαρακτήρας του λεμονιού που προέρχεται από την ποικιλία είναι έντονος όπως και η οξύτητά του.
Η παρουσία του ξύλου είναι πλήρως ενσωματωμένη και προσδίδει στο τέλος μια κρεμμώδη επίγευση. Μακρά και ισορροπημένη επίγευση με ξεχωριστή ορυκτότητα.
Υλικά
Για την Μαιντανοσαλάτα
2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκ. κάππαρη
1 φλιτζ. κουκουνάρι
1/2-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι,
Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάπαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και αλέθουμε, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής. Αλατοπιπερώνουμε.
Ζαργάνες
6 ζαργάνες
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Πιπέρι
Ρίγανη
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ζαργάνες, τα δυο από τα έξι ψάρια τα φιλετάρουμε και έτσι έχουμε τέσσερα φιλέτα ενώ στα άλλα τέσσερα βγάζουμε το κόκκαλο και κρατάμε τα φιλέτα πάνω στο κεφάλι τους χωρίζοντας τα στα δύο. Παίρνουμε το ένα ψάρι και ένα από τα φιλέτα, με μία οδοντογλυφίδα στερεώνουμε το μονό φιλέτο στο κεφάλι και πλέκουμε τα τρία φιλέτα πλεξούδα. Το ίδιο κάνουμε και με τα επόμενα φιλέτα και έτσι έχουμε τέσσερις ζαργάνες πλεξούδα. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλάτι τα φιλέτα, τα ψήνουμε στο τηγάνι ή στην σχάρα και σερβίρουμε με μαϊντανοσαλάτα.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά μια σχάρα και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό του λεμονιού και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα ψάρια προτού σερβίρουμε.