
Μοσχάρι στιφάδο με ντομάτα, κρασί και κανέλα
Αν έχετε όρεξη για στιφάδο, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για μοσχαράκι με ντομάτα, κρασί και κανέλα. Πάμε να τη φτιάξουμε!
ΥΛΙΚΑ
Για το μοσχάρι στιφάδο
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά ή σπάλα ή ποντίκι
2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
2 φύλλα δάφνης
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
Μπαχάρι
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μοσχάρι στιφάδο. Βάζετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα (περίπου 1/2 φλιτζάνι) και το αφήνετε να κάψει. Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε καλά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το αφαιρείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα με λίγο ακόμη ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα προσθέτετε το κρασί και αφού εξατμιστεί το επιπλέον αλκοόλ, μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα. Τέλος, ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας μέσα στη γάστρα. Ανακατεύετε καλά ώστε το υγρό από τα κρεμμύδια να πάει παντού μαζί με τη ντομάτα και να περιχύσει το κρέας. Έπειτα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 3 ώρες με το καπάκι κλειστό, το οποίο ανοίγετε τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος. Το στιφάδο είναι έτοιμο!