500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά
1 κουταλιά βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 γραμμ. Τηνιακό σαλάμι σαλτσίσι σε λεπτές φέτες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις λιαστές και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη ελαιόλαδο για να τσιγαρίζουμε το απάκι μόνο του, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το σαλάμι, να δέσουν οι γεύσεις, σε χαμηλή φωτιά και ολοκληρώνουμε με τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και τριβουμε από πάνω τυρι κατμέρι.