
Συνταγή για Αγκινάρες πανέ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
• 10 αγκινάρες • χυμό 2 λεμονιών • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
• 2 αβγά χτυπημένα • 1 φλιτζάνι αλεύρι • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε μία μία τις αγκινάρες και τις περνάμε από το χυμό των λεμονιών, για να μη μαυρίσουν. Τις βράζουμε για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση και τις αλευρώνουμε. Κατόπιν τις βουτάμε στο αβγό και μετά τις καλύπτουμε με φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές