Νίκος Κούλης – Γιώργος Πρελορέντζος: “Το know-how του καφέ”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Οι «διδάκτορες» του Piazza Cafe Νίκος Κούλης και Γιώργος Πρελορέντζος έχουν κάνει διατριβή πάνω στον καφέ και παρουσιάζουν καθημερινά τη μελέτη τους στο… φλιτζάνι σου. Αρχικά, αυτό που εντυπωσιάζει είναι το περιβάλλον του παλιού, πλην ανακαινισμένου αρχοντικού της Χώρας, με τις παραδοσιακές τηνιακές καμάρες που διατηρήθηκαν ανέπαφες ως τις μέρες μας, τους πέτρινους τοίχους και
No Comments
Δημήτρης & Αποστόλης Παναγιώτου, Γιώργος Σιώτος: “Οδηγοί διασκέδασης”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Κέφι, χορός και αδρεναλίνη που χτυπάει κόκκινο στα νεανικά στέκια των αδερφών Παναγιώτου και του Γιώργου Σιώτου. Ήταν πριν από έξι χρόνια όταν ο Δημήτρης και ο Αποστόλης Παναγιώτου αποφάσισαν να «δώσουν» στην Τήνο ένα club αθηναϊκού τύπου, το Village. Η δημιουργία του έδωσε χρώμα στην τηνιακή νύχτα, έφερε δυνατά vibes και νέα πνοή στα δεδομένα
Αντώνης Φουστάνιας: “Του Bio-λόγου το αληθές”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Για τον Αντώνη Φουστάνια, ιδιοκτήτη του καταστήματος Bio-λόγος, η αλήθεια της ισορροπημένης διατροφής βρίσκεται στα βιολογικά προϊόντα. Ο Αντώνης Φουστάνιας διαθέτει όλο το πακέτο, για να πετύχει επαγγελματικά• είναι νέος, έχει θέληση, όρεξη για δουλειά, γνώσεις, υπομονή και φρέσκιες ιδέες. Μία από αυτές ήταν η προβολή μιας διαφορετικής αντίληψης για τη διατροφή και τη μαγειρική,
Αντώνης Ψάλτης: “Ο βαρκάρης της γεύσης”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Ήταν ένα μικρό καράβι… σε έναν καταπράσινο κήπο, που σέρβιρε ό,τι πιο προχωρημένο έχει να επιδείξει η ελληνική σύγχρονη κουζίνα. Δεν πρόκειται για παραμύθι, αλλά για το δημιουργικό εστιατόριο του που έχει ο chef Αντώνης Ψάλτης. “Αγαπώ όλα τα άγρια προϊόντα που παράγει η Τήνος, αυτά που για να τα βρεις πρέπει να περπατήσεις και
Χρύσα Παρασκευά & Μιχάλης Λάμπρου: “Τέχνη φωτός”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Με αμέτρητα κλικ, flash και rec, το δίδυμο του Φωτογραφείου, η Χρύσα και ο Μιχάλης «αφηγούνται» τις χαρές μας. Κάθε φορά που η Χρύσα «αλωνίζει» με τον φακό της, επιστρέφει στο Φωτογραφείο της με εικόνες μαγικές. Κάθε κλικ της ισοδυναμεί με μια αθάνατη στιγμή στο χρόνο, με μια φωτογραφία επιεικώς εκπληκτική. Πάντα έβλεπε τα φλας
Κατερίνα Μαρκουίζου: Εκ των έσω
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Η interior designer και ιδιοκτήτρια του concept store Τεχνοτροπές, Κατερίνα Μαρκουίζου, μελετά, διακοσμεί και μεταμορφώνει τον εσωτερικό μας… κόσμο. Η ιδιοκτήτρια του ξεχωριστού concept store Τεχνοτροπές, Κατερίνα Μαρκουίζου, δραστηριοποιείται στο χώρο του interior design τα τελευταία έντεκα χρόνια. Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να ασχοληθεί με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων έπαιξε το επάγγελμα του πατέρα
Έφη Πολυκανδρίτη: “In fashion”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Μια γυναίκα με φετίχ τα ρούχα και τα αξεσουάρ, δεν μπορεί παρά να είναι πάντα μέσα στη μόδα. Η ιδιοκτήτρια του Emporio Tinos, Έφη Πολυκανδρίτη, μας συστήνεται. Ταξίδεψε πολύ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επισκέφθηκε νέα μέρη και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα κάλλη και τα πλεονεκτήματά τους. Σαν την Τήνο όμως,
Νίκος Καλούμενος: “Arts and crafts”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Δίνει μορφή στο ξύλο και «πλάθει» το PVC. Ο Νίκος Καλούμενος είναι τεχνίτης της ύλης. Δεν είναι παιδί της πόλης. Είναι άνθρωπος που αγαπά τη ζωή και τις ομορφιές του χωριού. Πώς όχι, όταν ζει και εργάζεται στην πράσινη κοιλάδα του Ταραμπάδου; Γέννημα θρέμμα Τηνιακός ο Νίκος Καλούμενος, με ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης στον τόπο του,
Γιάννης Κελαδίτης: “Νόστιμη… παρακαταθήκη”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κρεοπωλείου «Ο Μπόρας», Γιάννης Κελαδίτης, φέρνει την Τήνο στο πιάτο μας! Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κρεοπωλείου «Ο Μπόρας» ξεκίνησε το 1960 στον πιο εμπορικό δρόμο της Τήνου, την οδό Ευαγγελίστριας. Μισό αιώνα μετά, εν έτει 2013, η παράδοση στην παραγωγή και πώληση ποιοτικών τηνιακών προϊόντων συνεχίζεται στο ίδιο κομβικό σημείο, με
Δημήτρης Λούβαρης: “Θέμα κύρους”
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Η μακρόχρονη πείρα και η παράδοση 150 ετών στις κατασκευές είναι το πολύτιμο φορτίο που «κουβαλά» ο επιχειρηματίας Δημήτρης Λούβαρης της AK Development. Η κατασκευαστική εταιρεία AK Development του Δημήτρη Λούβαρη έχει βαθιές «ρίζες», ιστορία 150 ετών και μια βαρύτιμη κληρονομιά, η οποία πέρασε από γενιά σε γενιά. Όταν ο παππούς Δημήτρης άρχισε να χτίζει