Παρουσίαση των δράσεων των «TINOS FOOD PATHS» σε εκδηλώσεις Gastronomy Forum γνωστής έκθεσης για τον εξοπλισμό εστίασης , cafe , Ξενοδοχείου -Φεβρουάριος 2019
Η ομάδα είχε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει τις δράσεις της, προσκεκλημένη από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019.
Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Gastronomy Forum της έκθεσης.
Η παρουσίαση περιελάμβανε μαγειρική γλυκών και αλμυρών τηνιακών εδεσμάτων με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, προβολή video από την περσινή διοργάνωση των Tinos Food Paths και ομιλίες.
Η ομάδα των Tinos Food Paths επιμελήθηκε τις γλυκές και αλμυρές γεύσεις που προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους .
Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα τηνιακά παστέλια πάνω σε φύλλα λεμονιάς καθώς και τα αμυγδαλωτά.
Αντίστοιχα ενθουσίασαν τα δύο αλμυρά πιάτα, τα οποία είχαν για βάση τους το πρώτο την φάβα και το δεύτερο τα μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα σε συνδυασμό με πολλά τοπικά προϊόντα όπως άγρια αγκινάρα, λιαστή ντομάτα, κάπαρη κ.α.
Τα σημεία που τονίστηκαν στις ομιλίες των εκπροσώπων των Tinos Food Paths που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αφορούσαν:
- την προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης της Τήνου.
- τις συνέργιες που χτίζονται μεταξύ πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής.
- την σταδιακή εδραίωση της Τήνου ως γαστρονομικό προορισμό.
- την ενδυνάμωση του εθελοντισμού με σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
- το κλίμα «γιορτής» που βιώνει όλο το νησί κατά την διάρκεια των δράσεων.
- Και βέβαια την ανοιχτή πρόσκληση όσων αγαπούν την γαστρονομία στο επόμενο στις 13 Μαΐου 2019, στο νησί της Τήνου.
Η ομάδα του Tinos Food Paths ευχαριστεί την Λέσχη Αρχιμαγείρων για την πρόσκληση.
” Δράση των Καταστημάτων Εστίασης Τήνου.
ΥΓ. Η πρωτοβουλία δράσης ξεκίνησε το 2015 από μια ομάδα επιχειρηματιών εστίασης του νησιού με στόχο να συνδεθεί η ιστορία αυτού του τόπου με την γεύση και η Τήνος να εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός. Η ομάδα αυτή μεγάλωσε και σήμερα συμμετέχουν επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους του τουρισμού, των προμηθειών και της αγροτικής παραγωγής, παράλληλα μετράει περισσότερους από 300 μοναδικούς εθελοντές.