Χοιροσφάγια

Chirosfagia
Αναβιώνει με αμείωτη ένταση έως τις ημέρες μας, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, στα χωριά. Σημειώνεται πως οι οικογένειες συνηθίζουν να εκτρέφουν τουλάχιστον ένα χοίρο, από τον οποίο εξασφαλίζουν το κρέας όλης της χρονιάς, αλλά και αρκετά τοπικά εδέσματα, όπως: λούζα, γλίνα, πηχτή κ.ά. Οι προετοιμασίες διαρκούν αρκετές ημέρες. Οι γυναίκες μαζεύουν μυρωδικά, τα οποία

Κατοικία στη “Λιά”

Λούβαρης Κατασκευαστική – Τεχνική εταιρία Υιοθετώντας τις πράσινες πρακτικές που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην κατασκευαστική δραστηριότητα, η νέα κατοικία είναι πλήρως εναρμονισμένη με το επιβλητικό κυκλαδίτικο τοπίο, συμβάλλοντας στη συνολική ομορφιά της περιοχής.   Ένα νέο κατασκευαστικό project, η πρώτη βιώσιμη κατοικία, μόλις ολοκληρώθηκε στη Λια της Τήνου. Υιοθετώντας τις πράσινες πρακτικές που

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού Το Πολιτιστικό, Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Τήνου www.itip.gr Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ν.Π.Ι.Δ., που επιχορηγείται και στηρίζεται από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.). Σκοποί του Ιδρύματος είναι: η έρευνα, μελέτη και προβολή της ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας, ως και του φυσικού και

Meatmark

Η εταιρεία MEATMARK, δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος, επί σειρά ετών, με άριστη εξειδίκευση στο χώρο των πουλερικών και με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Το μεράκι και αγάπη για την παραγωγή προϊόντων με βάση το κοτόπουλο, οδήγησε σε επέκταση των δραστηριοτήτων της και στο χώρο των προϊόντων χοιρινού κρέατος. . . .  Προσπαθώντας

T-OINOS

Iσχυροί άνεμοι, άνυδρη γη, και κάπου εκεί ανάμεσα στους γρανιτικούς ογκόλιθους της Τήνου – ενός αλλόκοτου νησιού, το βλέπεις. Είναι ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΠΟΥ “ΜΙΛΑΕΙ” και πλέον… μιλάει δυνατά σε όλο τον κόσμο! Με παραγωγή 20.000 μπουκάλια ανά χρόνο, στόχο να φτάσουν σύντομα τα 30.000 και τα διεθνή δημοσιεύματα όλο και να πληθαίνουν, το πλήρωμα του

Chef D’ Oeuvre

Μαγειρική αλά τηνιακά! Στην CHEF D’ OEUVRE, την πρώτη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής που λειτούργησε στην Ελλάδα θα μάθετε πως η καλή κουζίνα είναι γένους… τηνιακού! Η Επαγγελματική Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’ OEUVRE  συνιστά την πρώτη εξειδικευμένη Σχολή που λειτούργησε στην Ελλάδα, από δύο αδέρφια με τηνιακή καταγωγή, τον Αναστάσιο (Διευθυντή της σχολής) και τη

Verve Juices

H Μάρθα & η Κέλλυ Χατζηγιάννη, οι δίδυμες αδελφές από την Τήνο δημιούργησαν την εταιρία Verve Juices! Την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρασκευάζει – με την μέθοδο ψυχρής έκθλιψης – και εμφιαλώνει χυμούς από λαχανικά, φρούτα και βότανα, καθώς και ολοκληρωμένα πακέτα αποτοξίνωσης με αυτούς τους χυμούς. Δεν ζουν μόνιμα στην Τήνο αλλά έρχονται

Πολυχρονίδη Μαριάννα

Πολυχρονίδη Μαριάννα Η Τήνος είναι το νησί της μητέρας μου, εκεί γεννήθηκε, μεγάλωσε, όπως και οι γονείς της και οι παππούδες της. Μεγάλο μέρος της οικογένειας λοιπόν βρίσκεται μόνιμα εκεί.  Οπότε, από πολύ μικρή, οι διακοπές μου μοιράζονταν ανάμεσα στην Τήνο και στην Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας μου.Θυμάμαι ότι ανυπομονούσα να πάω το

Γιάννης Γκίζης

ΕΥΤΟΠΙΑ Η ΕΥΤΟΠΙΑ είναι μια προσωπική κατασκευή μη καταγωγικών τοπίων η οποία αντιδιαστέλλεται το ραγδαία αναπτυσσόμενο δυστοπικό περιβάλλον όχι με κοινωνικοπολιτικούς όρους αλλά στηριζόμενη στην ευδαιμονία και τον ιδεαλισμό ενός εκάστου. Δεν μπορεί να οριστεί από σύνορα γιατί υπάρχει παντού και ταυτόχρονα δεν υπάρχει πουθενά. Είναι η πατρίδα των άλλων… Γκίζης Γιάννης . .

Σίμος Ορφανός

Σίμος Ορφανός
Σίμος Ορφανός Νέα «Αρχή» στο νησί  Ο περασμένος Σεπτέμβρης βρίσκει την Τήνο γεμάτη αλλαγές. Η νέα δημοτική αρχή ορκίστηκε με  τον “φρεσκοεκλεγόμενο” Σίμο Ορφανό να αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο του Δημάρχου Τήνου. Το Tinos–about μίλησε μαζί του σχετικά με τις βλέψεις και στόχους για την πενταετία που ακολουθεί.     Με αφορμή την εκλογή σας
TOP