Η λούζα φτιάχνεται από χοιρινό καρέ καθαρό που παστώνεται για λίγες μέρες και στη συνέχεια «εμβαπτίζεται» σε κόκκινο κρασί μπρούσκο με μπαχαρικά. Έπειτα, μπαίνει σε έντερο και στεγνώνει 1-2 μήνες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), και κατόπιν κόβεται σε κομμάτια.
Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.
Για τον Αντώνη Φουστάνια, ιδιοκτήτη του καταστήματος Bio-λόγος, η αλήθεια της ισορροπημένης διατροφής βρίσκεται στα βιολογικά προϊόντα. Ο Αντώνης Φουστάνιας διαθέτει όλο το πακέτο, για να πετύχει επαγγελματικά• είναι νέος, έχει θέληση, όρεξη για δουλειά, γνώσεις, υπομονή και φρέσκιες ιδέες. Μία από αυτές ήταν η προβολή μιας διαφορετικής αντίληψης για τη διατροφή και τη μαγειρική,
Τήνος, 27/01/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ O Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου προκηρύσσει για έκτη συνεχή χρονιά Αγώνες Δρόμου με την ονομασία «6ο Tinos Running Experience 2019» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμου Τήνου. Την τεχνική υποστήριξη των αγώνων έχει η εταιρεία All About Running. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου απόστασης 21,1 χλμ.
Αγία Θάλασσα Μία θάλασσα αναμνήσεων Ένα ταξίδι από την Αθήνα στο Πάνορμο και μια αφηγηματική ιστορία από το χθες στο σήμερα μέσα από τα μάτια και την καρδιά του Νικόλα Σαλταμανίκα. Σίγουρα κάτι έχουν να πουν αυτοί που έδειξαν το τι σημαίνει πραγματικά Παραδοσιακή Νησιωτική Γαστρονομία. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η Μάρη και ο